23-10-08

KV Oostende - KMSK Deinze TT: 3 - 2

t Cofschip.

De naam van deze Club “’t Cofschip” staat voor Club Ostend Friendschip. Het Engelse “schip” refereert ook naar de Nederlandstalige betekenis ervan en de ligging van Oostende aan zee. ‘t Cofschip is geen serviceclub, maar eerder een vriendenclub in en voor Oostende. Centraal staan de stad Oostende en KV Oostende.

Dit is de uitleg te vinden op het internet. Soit, zondag trokken we dus met z’n allen naar zee. Vrolijk, goedgemutst en de voetbalschoenen vol met goesting.

Gianni in de spits, Delano links vooraan,  Arne rechts vooraan. Reinhard rotsvast in het midden. Simon, Francis en Lorenzo in de verdediging. En een wakkere Arnoud in het doel. Dat was de beginopstelling voor een wedstrijdje voetbal tegen de Oostendenaren.

Doelgevaar van Oostende in de eerste minuut, discussie over een duwfout en een keeper die ver uitschot en daarmee is het eerste kwartier volledig beschreven.

Na slechts twee minuten in het tweede kwartier: Thibeau lanceerde Reinhard die op zijn beurt Gianni bediende en de 0-1 stond op het bord. Voetbal van achteruit, laag over de grond. Toms handelsmerk voor een geslaagde partij voetbal. Onze mannen geraken er stilaan van bezeten en ... terecht. Een hoge en verre bal van de Oostendse keeper, 2 of 3 keer shotten en tegen het einde van dat kwartier keken we aan tegen een achterstand: 2-1.  Waarom waren wij niet in staat om de verschillende kansen af te werken? We creëerden kansen, maar werkten ze niet af.  Toch nog werk aan de winkel.

Ondanks het verder uitlopen van de tegenstander tot 3-1, lieten we de koppen niet hangen. Tom vroeg de supporters om te doen wat supporters horen te doen: supporteren. Al roepend en tierend moedigden we onze kornuiten aan tot voetbal. We kregen nog verschillende kansen, maar verzuimden om af te werken. We noteerden nog mooie combinaties tussen Francis en Reinhard. Een knaller op de keeper van Arne. Een redding van wereldformaat van onze Arnoud en een mooie goal van Andres: 2-3.
 
Spijtig van de uitslag, we hadden meer verdiend!

KMSK Deinze speelde met: Lorenzo, Francis, Simon, Siel, Arne, Thibeau, Andres, Delano, Reinhard, Arne en Arnoud in de goal.
Enkel Yarno ontbrak wegens bosklassen.  


(Verslag: Geert)

20:28 Gepost door Gert in Ploeg Claude 2008 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.