27-10-08

Eigen blog voor U9 en U11

Voortaan kunt u ook de lotgevallen van de U9 en de U11 lezen op hun eigenste blog. Het zal u ongetwijfeld opvallen dat beide blogs veel gelijkenissen vertonen met die van ons. Op hun vraag heb ik voor dezelfde basis-layout gezorgd, om zo het clubgevoel nog te versterken.

Neem geregeld eens een kijkje op hun webstek blijf zo de belevenissen van onze U9 (klik hier) en U11 (klik hier) volgen!

17:08 Gepost door Gert in Buiten de lijnen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-10-08

KV Oostende - KMSK Deinze TT: 3 - 2

t Cofschip.

De naam van deze Club “’t Cofschip” staat voor Club Ostend Friendschip. Het Engelse “schip” refereert ook naar de Nederlandstalige betekenis ervan en de ligging van Oostende aan zee. ‘t Cofschip is geen serviceclub, maar eerder een vriendenclub in en voor Oostende. Centraal staan de stad Oostende en KV Oostende.

Dit is de uitleg te vinden op het internet. Soit, zondag trokken we dus met z’n allen naar zee. Vrolijk, goedgemutst en de voetbalschoenen vol met goesting.

Gianni in de spits, Delano links vooraan,  Arne rechts vooraan. Reinhard rotsvast in het midden. Simon, Francis en Lorenzo in de verdediging. En een wakkere Arnoud in het doel. Dat was de beginopstelling voor een wedstrijdje voetbal tegen de Oostendenaren.

Doelgevaar van Oostende in de eerste minuut, discussie over een duwfout en een keeper die ver uitschot en daarmee is het eerste kwartier volledig beschreven.

Na slechts twee minuten in het tweede kwartier: Thibeau lanceerde Reinhard die op zijn beurt Gianni bediende en de 0-1 stond op het bord. Voetbal van achteruit, laag over de grond. Toms handelsmerk voor een geslaagde partij voetbal. Onze mannen geraken er stilaan van bezeten en ... terecht. Een hoge en verre bal van de Oostendse keeper, 2 of 3 keer shotten en tegen het einde van dat kwartier keken we aan tegen een achterstand: 2-1.  Waarom waren wij niet in staat om de verschillende kansen af te werken? We creëerden kansen, maar werkten ze niet af.  Toch nog werk aan de winkel.

Ondanks het verder uitlopen van de tegenstander tot 3-1, lieten we de koppen niet hangen. Tom vroeg de supporters om te doen wat supporters horen te doen: supporteren. Al roepend en tierend moedigden we onze kornuiten aan tot voetbal. We kregen nog verschillende kansen, maar verzuimden om af te werken. We noteerden nog mooie combinaties tussen Francis en Reinhard. Een knaller op de keeper van Arne. Een redding van wereldformaat van onze Arnoud en een mooie goal van Andres: 2-3.
 
Spijtig van de uitslag, we hadden meer verdiend!

KMSK Deinze speelde met: Lorenzo, Francis, Simon, Siel, Arne, Thibeau, Andres, Delano, Reinhard, Arne en Arnoud in de goal.
Enkel Yarno ontbrak wegens bosklassen.  


(Verslag: Geert)

20:28 Gepost door Gert in Ploeg Claude 2008 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-10-08

KMSK Deinze - KV Oostende A: 2-5

Met de thuismatch tegen de mannen van de zee, staat vandaag de eerste wedstrijd van de terugronde op het programma. Van de eerste match herinneren we ons nog dat die al aan de rust gespeeld was. Vandaag pakt het anders uit. Onze U10 begint sterk en gedreven aan de wedstrijd. De eerste twee kansen zijn voor Bavo. Zijn eerste schot gaat over, zijn tweede nipt naast. KV Oostende lijkt wat met lood in de benen aan de wedstrijd te zijn begonnen en het duurt tot de vijfde minuut voor ze echt komen dreigen. Na een fout op één van hun doorgebroken spitsen, mogen ze een vrije trap nemen van op een meter of vijftien. De bal gaat over het muurtje, maar Ids ranselt hem uit zijn doelvlak. Kort daarna kan opnieuw Bavo doorbreken, maar hij besluit op de doelman. Nog in dezelfde minuut zet Bavo zich weer eens door op rechts. Jens tikt zijn voorzet perfect binnen: 1-0. Deinze blijft het best combineren. In de tiende minuut een mooie combinatie op rechts, besloten met een vluchtschot van Arne. De bal gaat over de deklat. De doeltrap die daarop volgt wordt door onze mannen onderschept en Jens maakt zonder aarzelen de 2-0. Op het einde van het eerste kwart komt Oostende stilaan opzetten en Ids moet nog eens een West-Vlaams schot onschadelijk maken.

Het eerste gevaar in het tweede kwart komt van Deinze. We zien een mooie aanval via Simon, Yarne en ten slotte Ward, maar zijn schot wordt afgeblokt. KV Oostende doet nu goed mee en Stef (die in doel afwisselt met Ids) moet een paar keer na elkaar tonen dat ook hij in vorm is. In de 20ste minuut nog eens een mooie oranje-zwarte combinatie. Tibo speelt Ward aan. Die is niet zelfzuchtig en bedient Bavo. Via een groen-rood been belandt de bal tegen de lat en in hoekschop. Tibo kopt de corner van Bavo naar doel, maar de keeper plukt. In de 28ste minuut zet KVO een snelle en perfect uitgevoerde tegenaanval op, die ze zonder mededogen afmaken: 2-1. De kustjongens halen nu weer het spelniveau dat we van hen gewoon zijn. Met een mooie redding op een keihard schot kan Stef voorkomen dat ze nog voor de rust gelijk maken. Deinze stelt daar nog één mooie actie tegenover: Ward breekt door, zet goed voor, maar niemand is gevolgd.

De gelijkmaker komt er al meteen na de lange rust. Een snelle aanval van KVO over rechts, een scherpe voorzet en een attente rood-groene spits tikt voor de neus van Ids van dichtbij de 2-2 binnen. Onze U10 is nu nog zelden gevaarlijk. We noteren nog een hoekschop én een voorzet van Illiano, maar telkens is er niemand die kan afwerken. In de 6de minuut scheert een schot van Dries L de deklat. Vlak daarna moet de Oostendse doelman een schot van Illiano lossen, maar de rebound van Jens pakt hij klemvast. De druk van KVO neemt inmiddels meer en meer toe. Ze krijgen een aantal hoekschoppen en een schot gaat net naast de rechterpaal. In de 44ste minuut moet Ids ver uit zijn doel onvervaard tussenbeide komen om te vermijden dat Oostende op voorsprong komt.

De eerste vijf minuten van het laatste kwart gaat het spel nog op en neer zonder dat één van de ploegen echt gevaarlijk is, maar dan breekt de veer bij onze U10. Een ver schot verdwijnt in de rechterbovenhoek en KVO staat voor het eerst op voorsprong: 2-3. Stef moet nog een paar keer alles uit de kast halen en pakt onder meer een kopbal. Onze U10 kan nu niet meer dreigen. Na een aanval die begint na een vrije trap op de eigen helft, verdubbelt Oostende de voorsprong: 2-4. De laatste minuten zijn volledig groen-rood gekleurd en in de slotminuut wordt het na een hoekschop nog 2-5.

We zagen veel bedrukte kopjes na de wedstrijd, maar laten we vooral het goede wedstrijdbegin onthouden!

(Met dank aan Thierry en Nathalie voor de foto's. De volledige fotoreportage is te zien in het foto-album in de rechterkolom of door hier te klikken)

IMG_2984_1

Scheidsrechter Brecht fluit de wedstrijd op gang.

IMG_2989_6

Onze geconcentreerde verdedigers in actie op een hoekschop van Oostende.

IMG_2993_10

"Daar!", toont Stef. "Ja, daar!", bevestigt Tibo. Simon bewaakt de eerste paal.

17:35 Gepost door Gert in Ploeg Bart 08-09 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-10-08

Ploegvoorstellingen op officiële website

De voorstelling van de spelers en de technische staf van de U10 is sinds deze week te raadplegen op de officiële website van KMSK Deinze:

De ploegfoto wordt binnenkort genomen.

13:42 Gepost door Gert in Ploeg 2008 | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

13-10-08

KMSK Deinze TB - Exc. Moeskroen: 8-0

 

Opnieuw een mistige morgen in de Brielmeersen, voor de thuiswedstrijd tegen Excelsior Moeskroen. Onze U10 komt het veld op in een wat ongewone bezetting, met Illiano als centrale verdediger en Jens diep in de spits. Het is wat aftasten, maar onze jongens tonen dat ze vandaag wél van in het begin goed wakker zijn. Het is Tibo, vandaag onze nummer 10, die voor het eerste gevaar zorgt. Zijn eerste schot hobbelt naast, zijn tweede treft de linkerpaal. Het eerste kwart toont het spelbeeld dat we stilaan kennen: voortdurend veldoverwicht voor oranje-zwart, maar de afwerking blijft (voorlopig) achterwege. In de zesde minuut gaat een schot van Simon net naast. Daarna begint Moeskroen beter in de wedstrijd te komen. Na een rood-witte hoekschop zeilt de bal net over de dwarsligger en keeper Ids moet een paar keer ver uit zijn goal met de voet tussenbeide komen om een Henegouwse tegenaanval in de kiem te smoren. In de twaalfde minuut zien we een mooie beweging van Dries L, die de bal tot bij Bavo brengt. Via een Moeskroens been gaat de bal in hoekschop, maar die levert niets op.

Het tweede kwart schuift Illiano door naar de spits, Jens speelt nu rechts vooraan en Arne komt centraal in de verdediging. Vlak na de herneming werpt Dries L in tot bij Illiano, net voorbij de (denkbeeldige) middenlijn. Die kijkt eventjes en de bal vertrekt in één strakke streep richting doel. De keeper is kansloos: 1-0. Een minuutje later speelt Dries L Jens aan. Die zet voor tot bij Illiano, zonder succes deze keer. Ook Tibo waagt nog eens zijn kans met een mooi schot. De keeper lost de bal, de herneming van Ward komt opnieuw bij de Moeskroense doelman terecht. Dan is het tijd voor de dolle drie minuten van Deinze. In de 21ste minuut een assist van Illiano tot bij Dries L, die beheerst afwerkt: 2-0. Amper een minuutje later een knappe combinatie die begint bij Arne. Jens levert de perfect voorzet af en Ward aarzelt niet: 3-0. Nog een minuutje later zorgt Ward voor de assist en is het Illiano die koelbloedig de 4-0 tegen de netten prikt. Daarna herpakt Moeskroen zich wat. Bij een gevaarlijke tegenaanval komt Ids ver uit, zodat de Waalse spits gedwongen wordt om uit te wijken naar links en vanuit een scherpe hoek naar doel te trappen. Simon heeft de situatie perfect ingeschat en kan de bal voor de lijn ontzetten. Rood-wit krijgt nog een aantal hoekschoppen en van onze kant belandt een schot van Jens in de armen van de keeper.

Na de lange rust begint het derde kwart net zoals het eerste: met een schot van Tibo, onschadelijk gemaakt door de doelman. Het is maar uitstel, want een paar minuten later speelt Jens opnieuw Tibo aan en onze spelverdeler maakt van dichtbij de 5-0. In de 38ste minuut moet de Moeskroense keeper een hard schot van Illiano met de vuisten wegboksen. Bavo is attent gevolgd en prikt de 6-0 tegen de netten. In de 40ste minuut een mooie actie van Ward, die de bal voor doel brengt. Het mooie vluchtschot van Yarne gaat maar net naast. Yarne, bezig aan een sterke wedstrijd links achteraan, probeert het wat later nog eens. Opnieuw gaat de bal net naast. De combinaties rollen vlot over de grasmat. Via Tibo komt de bal bij Illiano. Die speelt Jens aan. Zijn schot gaat over de deklat. Vlak voor het einde van het derde kwart kopt Illiano net naast, op een voorzet van Ward.

Het vierde kwart komt Moeskroen meer opzetten, maar Ids is vastbesloten om de nul op het bord te houden. In de 46ste minuut pakt hij een Moeskroens schot uit de tweede lijn. Een minuutje later krijgen de Walen een vrije trap van op een gevaarlijke plaats. De bal zeilt over het oranje-zwarte muurtje, maar met een mooie gestrekte kattensprong duwt Ids de bal in hoekschop. Daarna is het Bavo die, rechts achteraan, met een mooie inspanning voorkomt dat Moeskroen gevaarlijk kan worden. Nadat Moeskroen tien minuutjes goed heeft meegevoetbald, besluit onze U10 dat het tijd is om de kroon op het werk te zetten. Ze schakelen opnieuw een tandje hoger. Jens zet zich door op rechts en zet voor tot bij Illiano, die op de paal besluit.  Een minuutje later pakt Ids een schot klemvast. Hij bezorgt de bal aan Yarne, die op zijn beurt Ward op weg zet naar het doel. De Moeskroense verdediging kan hem alleen foutief afstoppen. Dries L kopt de vrije trap net naast. Ook Jens besluit nog eens op de keeper. Drie minuten voor tijd pakt Ids nogmaals een Moeskroens schot. Er volgt een snelle tegenaanval. Er is geen houden aan Illiano, die met de bal droogweg tot in het doel loopt: 7-0. Vlak voor tijd is het Jens die doorbreekt. Zijn sterke wedstrijd verdient een doelpunt, maar de (flink uitgegroeide) keeper laat zich niet omspelen. Gelukkig bestaat er nog gerechtigheid. In de allerlaatste minuut zet Ward nog eens voor vanop links en deze keer kan Jens de netten wel doen trillen: 8-0. Meteen daarna fluit de (uitstekende leidende) scheidsrechter Pieter de wedstrijd af.

Een welgemeende proficiat voor onze U10 voor deze uitstekende prestatie. We zagen veel vlotte combinaties over de hele lijn: een uitstekende voorlinie, een klaarkijkende spelverdeler, een meer dan solide verdediging en een betrouwbaar sluitstuk. Met dank ook aan Dries DV, die eens te meer zijn teamgenoten kwam aanmoedigen. We wensen hem een spoedig herstel toe!

21:44 Gepost door Gert in Ploeg Bart 08-09 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

SK Ronse - KMSK Deinze TT: 1-5

Met een voltallige ploeg trokken we voorbij de Vlaamse Ardennen naar Ronse.. Half Vlaams en half Waals, en zo hoorden we het ook tijdens de opwarming... 

Met de voetjes op de grond en achter de lijn.....  anders gaat de bal naar de tegenstander. De scheidsrechter liet zijn gezag al gelden nog voor de wedstrijd begonnen was. Als oudbakken schooldirecteur liet hij zijn wetten gelden... en we zouden het geweten hebben.
Over de eerste twee kwartiertjes valt er eigenlijk weinig te vertellen. We speelden bijna voortdurend op de helft van de tegenstander. De bal ging mooi rond, dat wel, maar geen enkele trap op doel, geen doelgevaar en geen echte kansen. Delano, werkpaardje van dienst, zocht wel openingen samen met Reinhard, maar ze stootten telkens op de gesloten verdediging van de Ronsenaren. Tot viermaal toe ging de bal bij het uitwerpen naar de tegenstander omdat onze voetjes niet mooi op de grond bleven, en hij had het natuurlijk gezien, de strenge maar rechtvaardige rechter. Slechts enkele malen konden de tweetaligen tot aan ons doel komen. Eén keer was trouwens voldoende geweest want er werd gescoord, heel ongelukkig. De als afweer bedoelde trap van Thibeau  rolde in ons eigen doel: 1-0 .

En zo gingen we rusten. Een preek van Tom en een sterke koffie voor de scheidsrechter later, konden we weer van start gaan voor het derde kwartier.  En wat een kwartier!!!  Tom’s vraag “Wie gaat er u eindelijk eens op doel durven trappen?”, beantwoord door 12 vingertjes in de lucht, werd gretig in de praktijk omgezet.
In de eerste minuut kon Gianni trappen op aangeven van Reinhard, maar het was Siel die in de rebound de gelijkmaker kon scoren. Nog geen minuut later kon Gianni nogmaals zijn vizier op de goal mikken, maar schoot net naast. In de vijfde minuut, na een fout op Thibeau, kon Reinhard de vrijschop van op scoorafstand nemen, maar eindigde op de keeper. Toch was Gianni rap genoeg bij de pinken om de geloste bal binnen te trappen: 1-2.  Na twaalf minuten mocht Reinhard dan zelf de score uitbreiden tot  1-3. Iets later mocht hij dat nog eens overdoen op aangeven van Lorenzo: 1-4.

In het vierde kwartier gingen we op hetzelfde elan verder. De bal werd netjes opgevangen door onze verdedigers, Simon, Andres, Lorenzo en Francis. Er waren mooi opbouwende werken door Arne, Siel en Gianni. Er was zelfvertrouwen en voetbal ten top.
Er werd een beetje gespeeld met de opstelling, er waren enkele wissels om eens iets uit te proberen. Vijf minuutjes voor het einde kon een Delano “op zijn gat” de bal nog tot bij Yarno tikken, die de 1-5 op het scorebord mocht prikken. Al bij al een mooie wedstrijd tegen een tegenstander die spijtig genoeg te veel terugtrok in verdediging.  Proficiat aan onze mannen, die deze keer niet de kopjes lieten hangen na een achterstand in de eerste helft.

Zondag gaan we naar het zeetje. We brengen een bezoek aan “’t Cofschip”.
Wie kent er touwens de betekenis van?
 
KMSK Deinze speelde met: Lorenzo, Francis, Simon, Yarno, Siel, Arne,  Thibeau, Andres, Delano, Reinhard, Arne en Arnoud in de goal.  

(Verslag: Geert)

15:05 Gepost door Gert in Ploeg Claude 2008 | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

06-10-08

Olympic Charleroi A - KMSK Deinze TB: 7-4

Om 7 uur ’s ochtends (geeuw…!) stappen onze jongens op de bus richting Charleroi. De chauffeur volgt trouw de instructies van zijn GPS (“Aan de oude steenkoolmijn rechts afslaan. Bij de hoogovens van de staalfabriek de weg rechts blijven volgen. Aan de rotonde bij de warmwalserij rechtdoor. Aan de tweede terril links afslaan.”) en na twee uur klinkt het langverwachte “U heeft uw bestemming bereikt.”
Het vroege opstaan en de lange busrit zijn duidelijk in de benen geslagen. Met een schot van Bavo en een kopbal van Ward op een corner van Simon krijgen we wel enkele kansjes in het wedstrijdbegin, maar de wit-grijze Waaltjes zijn veel sneller en gedrevener dan onze oranjehemden. Dat blijkt na vier minuten. Een Olympic-spits onderschept een uittrap van Ids en scoort zonder aarzelen de openingstreffer. We winnen erg weinig duels. Na tien minuten staat de 2-0 op het bord en een minuutje later scoren de jonge Walen na een scherpe aanval over rechts al de 3-0. Het is wachten tot de laatste minuut van het eerste kwart voor onze U10 nog eens gevaarlijk kan zijn. Het schot van Simon gaat voorlangs.


Het tweede kwart tappen onze mannen uit een ander vaatje. Ze gaan beter combineren en zijn op voetballend gebied minstens de gelijken van hun tegenstander. Na voorbereidend werk van Arne kan Illiano de 3-1 scoren. Het spel gaat nu gelijk op en neer, maar de gretigheid van onze tegenstander blijft groot. In de 22ste minuut scoren ze de 4-1. We voetballen nog altijd goed, maar de afwerking blijft achterwege. Zoals in de 26ste minuut. De bal blijft tergend lang in het doelgebied van Olympic hangen, maar niemand van onze U10 kan er een gepast voetje tegen zetten. Vlak voor de rust lijkt de ban dan eindelijk gebroken, als Illiano na een knappe solo de 4-2 aantekent. Een minuutje later zien we een prima voorzet van Jens. De keeper moet de bal lossen en Illiano knalt de 4-3 tegen de netten. Kort daarop moet Stef (die vandaag in het doel afwisselt met Ids) gepast tussenbeide komen. Vlak voor affluiten speelt Yarne mooi door tot bij Illiano. Die probeert de doelman te omspelen, maar die kan de bal uit zijn voeten grabbelen.


“Nu erop en erover, zoals tegen Rupel Boom”, denkt de immer optimistische technische staf bij aanvang van de tweede helft. Niets blijkt minder waar. De jonge Carolo’s komen supergemotiveerd aan de aftrap en Ids moet al meteen een schot onschadelijk maken. Onze U10 probeert voetballend uit de omknelling te geraken, maar Olympic laat dat niet zomaar gebeuren. Eventjes opschudding in de zevende minuut, als Illiano wel bijzonder kordaat wordt afgestopt als hij op links probeert door te breken. De vrije trap levert niets op. In de tiende minuut krijgen ook onze tegenstanders een vrije trap op een gevaarlijke plek. De bal gaat een half metertje over de deklat. Illiano stelt de keeper nog eens op de proef, maar die laat zich niet verschalken. In de 14de minuut waagt ook Arne zijn kans, na mooi voorbereidend werk van Simon. Het schot gaat naast. In het slot van het derde kwart keept Ids zich in de kijker. Met een drietal mooie reddingen op rij voorkomt hij dat Olympic verder uitloopt.


Geen doelpunten in het derde kwart, maar in het vierde kwart volgen er des te meer. Eerst stuit Illiano (die met een lovenswaardige inzet speelt) nog eens op de keeper. In de 20ste minuut kan Charleroi uitlopen tot 5-3. Brute pech een minuutje later. Een sterke Arne, die al de hele wedstrijd alle bressen dicht, krijgt de bal verkeerd op de voet en keeper Stef is kansloos: 6-3. Dat wil onze U10 niet zomaar laten gebeuren. Simon mag een vrije trap nemen, Bavo mist maar net. Kort daarop een nieuwe vrije trap. Een afleggertje van Ward tot bij Illiano, die zijn schot op de paal uiteen ziet spatten.  Daarna neemt Charleroi het initiatief weer over en na lang aandringen scoren ze de 7-3. De laatste minuten zijn weer oranje-zwart gekleurd. Arne kopt door tot bij Tibo, die op zijn beurt richting goal kopt. De keeper klemt de bal vast, volgens Tibo achter de doellijn (“De keeper stond met zijn rug bijna tegen het net!”). Een minuutje later is het dan toch prijs, als Illiano eens te meer doorbreekt en de 7-4 lukt. Ook Illiano kopt daarna nog eens naar doel, maar de doelman kan er nog net aan. De laatste kansen zijn voor Yarne en Arne, maar ook zij kunnen de keeper niet meer verslaan. Eindstand 7-4, na een fel bevochten wedstrijd met bij momenten goed voetbal van Deinze, maar nét iets meer gedrevenheid bij de Waalse tegenstander.

12:51 Gepost door Gert in Ploeg Bart 08-09 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |