01-11-08

FC Brussels - KMSK Deinze TB: 9 - 3

Zondagmorgen 10u00 stond voor onze U10 het sterke FC Brussels op het programma. We werden heel vriendelijk en attentvol ontvangen in Molenbeek.
Voor de opwarming begon werd vanwege het kunstgras even getest met welk schoeisel onze jongens zouden aantreden en na de zoals altijd stevige opwarming konden we de partij aanvatten .

Vanaf de eerste minuten werd al snel duidelijk dat het ook ditmaal geen makkelijke opdracht zou worden. Wij hadden wel van in de eerste minuut een actie op rechts met een schot op doel van Bavo. Onmiddellijk erna moest Stef al redden op een schot van Brussels. Brussels trapte veelal ver uit en kwam dan zeer snel aanvallend opzetten.
Toch lieten wij ook vrij mooi voetbal zien. Schoten van Simon en Ward gingen juist naast. Ondanks het sterke verdedigen van onze jongens wist Brussels tweemaal te scoren, dit telkens vanuit een stilstaande fase. De stand op het einde van het eerste kwart was dan ook: 2-0.

In het tweede kwart gingen we er onmiddellijk terug tegenaan. Arne lanceerde een schot op doel maar dat ging naast. Dan terug Brussels in actie. Stef kwam mooi uit en kon verhinderen dat de bal in ons doel terechtkwam. Toch kon Brussels in de 3’ en 4’ scoren na enkele mooie individuele acties. Stand 4-0.


Na de appelsientjes in de kleedkamer hoopten we allen dat onze jongens toch ook hun goaltje zouden meepikken. En ja, het derde kwart waren we veelal in de aanval, met van in de eerste minuut Dries die de bal recupereerde en op de keeper besloot. Direct erna pas van Arne naar Illiano en keeper redt. Hierna voorzet tweede paal Illiano, maar Yarne kon er net niet bij. Tot eindelijk Illiano een schot lanceert dat de keeper moet lossen en hij dan toch in de rebound kan scoren: 4-1. Na nog enkele mooie combinaties kan Illiano de tweede goal scoren: 4-2 en vreugde alom. Arne schiet nog op doel, maar de keeper redt. Toch een dompertje in de laatste minuten waarin Brussels alsnog kan scoren: 5-2.

In het laatste kwart krijgt Brussels weer een extra versnelling in de benen en de ballen vliegen ons letterlijk en figuurlijk rond de oren. In 3 minuten tijd scoren ze 3 maal en wordt het 8-2. Hierna herpakken we ons terug en kan Dries nog een goaltje maken: 8-3.
Stef moet ook nog een aantal keren alert optreden. Onze jongens gaan nog op zoek naar een goaltje, maar jammer genoeg lukt dit niet meer en wordt het nog 9-3 door een verre uittrap over al ons hoofden recht bij onze tegenstander die daar nog stond.

Al bij al hebben we inzet en weerbaarheid getoond met mooi voetbal, maar moesten we  onze meerdere erkennen in onze tegenstrever die toch wel de sterkste ploeg uit ons reeks is.

(Verslag: Patricia)

11:24 Gepost door Gert in Ploeg Bart 08-09 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.