03-11-08

KMSK Deinze TT - O. Charleroi: 5 - 6

Na een druilerige 1 november toch een zonnige 2 november. Negen kornuiten klaar voor een strijd tegen onze Waalse vrienden uit Charleroi. En dat het een strijd geworden is....

De basisopstelling voor de gelegenheid was er eentje om de spelertjes zo lang mogelijk op hun startpositie te laten spelen. Arnoud in het doel, Gianni laatste man met links van hem Andres en rechts Lorenzo. Reinhard als vertrouwde stevige mid-mid. Yarno en Arne als respectievelijk linker en recht voorman en Thibeau in de spits. Siel startte op de bank, maar mocht dan invallen rechts vooraan.

We waren nog geen twee minuten aan het spelen of Thibeau kon al vertrekkende van op de middellijn zo door de verdediging tot bijna in het doel lopen. Waarschijnlijk was dit zo onverwacht en vroeg op de wedstrijd dat de Waalse verdediging dit nog niet had zien aankomen… : 1-0. Nog geen minuut later wist Reinhard zich een weg te banen tot op trapafstand van het doel, maar zijn bal belandde in corner. Niet veel later kon Yarno, na zijn gebruikelijke turbo-versnelling, de bal doorsteken tot bij Thibeau juist voor het doel. Spijtig genoeg was er net op tijd een Charlerois voetje tussen gekomen. Halverwege het eerste kwartier kon de tegenstander de stand nog gelijk brengen dankzij een gaatje in onze verdediging.

Vanaf de eerste minuut in het tweede kwartier toverden onze mannen een prachtcombinatie op de grasmat. Reinhard veroverde de bal op het middenveld en stak de bal strategisch tot bij Siel, die op zijn beurt de bal aflegde voor Thibeau die maar hoefde te trappen  2-1. Vreugde alom bij spelers en supporters.  “Nu niet meer loslaten, KMSK”, riep Tom van op de zijlijn.  Andres ontfrutselde op zijn eigen bijzondere manier de bal van de tegenstander af in een tegenaanval, gevaar ontweken…  Na een mooie opbouw via Lorenzo en Reinhard kon Thibeau naar voor schieten, spijtig dat hij de bal niet afgegeven had aan Siel die klaar stond, want zijn eigen actie eindigde op de keeper. Charleroi wist toch de druk op te voeren en wat niet kon uitblijven gebeurde:   2-2.  Onder het motte “onmiddellijk terugbijten” kaapte Andres wederom de bal weg op onze speelhelft en met een prachtige doorsteekpas bediende hij Thibeau, die zijn derde goal kon optekenen:  3-2.

Niet lang in het derde kwartier kon Charleroi de 3-3 scoren, na aanhoudende druk op onze helft. We waren toch eventjes de pedalen kwijt. Het derde kwartier en vierde kwartier kunnen verder  best omschreven worden als actie en reactie. Met actie bedoel ik dan het duwen, trekken en stampen van onze tegenstander. Onze mannen durfden zich al eens laten verleiden tot weerwerk op dat vlak.  Met een vrijschop als gevolg:  3-4 na 10 minuten.  Vrijschop  Reinhard,  4-4 nog in het derde kwartier.  Vierde kwartier nogmaals vrijschop: 4-5.
Met ons antwoord door Reinhard met een vrijschop 5-5. Dat onze keeper, die trouwens een voortreffelijke wedstrijd speelde, van het plein getrapt werd was er toch iets over. Misschien was het stilleggen van de wedstrijd op dat punt geen slecht idee geweest. Spijtig genoeg kregen we in de resterende tijd nog een goal tegen: 5-6 wat meteen de eindstand betekende.

Proficiat aan alle spelers voor de inzet en durf, het was niet eenvoudig tegen het harde Charleroi. Jullie hebben toch mooi voetbal getoond.

KMSK Deinze speelde met: Lorenzo, Siel, Arne,  Gianni, Thibeau, Andres,  Reinhard, Arne en Arnoud in de goal.  
Simon en Francis hadden rustdag en Delano was op reis.  


(Verslag: Geert)

16:51 Gepost door Gert in Ploeg Claude 2008 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.