09-11-08

Dessel Sport - KMSK Deinze TT: 2 - 7

Vroeg uit de veren voor de verre verplaatsing naar Dessel: gelegen tussen Turnhout en Mol, grenzend aan Nederland. Voor de groep TT was dit de verste verplaatsing tot nu toe en dat gaf ons allemaal het “schoolreisgevoel“. Het was jeugdcoördinator Claude himself die onze zieke trainer Tom verving als coach. Ook Gianni en Thibeau ontbraken wegens ziekte. Een goed herstel gewenst aan allen.
 
Reeds bij de opwarming merkten we dat we te maken hadden met tegenstanders van gestalte en wisten we dat we bij de pinken moesten blijven. Dessel startte sterk en zette zijn fysieke kracht om in een eerste 10 minuten van constante druk, met onder andere 5 hoekschoppen tot gevolg. De eerste kansen kwamen snel voor de tegenstander, maar het was doelman van dienst Stef die een aantal doelpogingen schitterend pareerde.
Ook hadden we met laatste man Francis een echte rots in de branding. Het was ook Francis die de eerste prik gaf van KMSK, met een hard schot op doel. De doelman loste de bal en spits van dienst Reinhard hernam op de paal.
 
KMSK nam meer en meer het heft in handen, met Delano die op het middenveld strooide met verschillende mooie passes. Een ervan kwam tot bij Andres, die met een mooie loopactie op links en een juiste voorzet Reinhard bereikte, die met een  knap schot de 0-1 op het scorebord prikte. Toch kregen we het nog behoorlijk warm met verschillende Desselse aanvalsgolven, maar verdedigers Simon, Lorenzo en Francis kwamen samen met Stef telkens goed tussen.     
      
Tijdens de korte rust voor het 2e kwart pleitte Claude voor meer inzet en meer samenspel. Dit leide een prachtige 15 minuten in. Delano recupereerde in duel de bal en gaf een mooie doorsteekpas naar Reinhard, deze bleef koel: 0-2.
Even later een hard schot van Reinhard, maar een mooie redding in corner van de goede Desselse doelman. Na opnieuw een sterke actie van Francis vanuit de verdediging werd een mooie loopactie van Arne op de linkse flank op touw gezet. Arne besloot met een mooie voorzet dewelke Reinhard in doel werkte: 0-3.
Toen besloot Francis dat zijn moment gekomen was. Via broer Simon veroverde hij de bal en kwam dwars door het centrum in schietpositie. Met een ver, hard  afstandsschot verschalkte hij de doelman: 0-4.
Nog was het niet gedaan. Via Lorenzo en Delano kwam de bal bij Yarno dewelke op volle snelheid mooi afwerkte 0-5. Ook volgde nog een mooie vrije trap van Francis met een parade van de doelman. Kortom, we hadden een prachtig tweede kwart achter de rug met veel inzet en mooi combinatievoetbal.
 
Dessel kwam na een donderpreek van hun coach duidelijk met het mes tussen de tanden uit de kleedkamer. Toch was het KMSK met onder andere schoten van Francis, Reinhard en Andres na mooi voorbereidend werk van Siel, Arne, Delano en Yarno, dewelke het gevaarlijkst bleef. In de 40e minuut sloop Arne mooi door de Desselse verdediging en besloot knap op de doelman. De bal kwam echter terug in de voeten van Reinhard: de 0-6 stond op het bord.
Toen dé actie van de wedstrijd. Stef met een mooie uitworp naar Siel, een mooie loopactie, pas naar Yarno over Delano, pas naar Reinhard, voorzet en mooie afwerking door Arne: een aanval uit het boekje en 0-7. Het 3e kwart werd afgesloten met een verre knal van Reinhard op de kruising.
 
Het 4e kwart startte met een schitterende safe uit de kruising van gelegenheidsdoelman... Yarno! Het was rechteraanvaller Stef(!) dewelke na een bruggetje een prachtige voorzet gaf aan Arne, die op de paal besloot. Iets later redde Dessel de eer met een meer dan verdiend eerste doelpunt. Na onder andere nog een paar mooie acties van Stef, Lorenzo, Simon en Siel en een mooi schot van Francis milderde Dessel nog tot einduitslag 2-7!
   
Een leuke terugtocht was het gevolg: "En van je heeela heela , heeela hey la la!"

 
 
(Verslag : Philippe)

15:38 Gepost door Gert in Ploeg Claude 2008 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.