09-11-08

RS Waasland - KMSK Deinze TB: 1-2

 

Het heeft de voorbije nacht flink geregend, maar daar valt op het terrein van RS Waasland niets van te merken. Het moderne kunstgrasterrein (met turf) ligt er prachtig bij en laat snel combinatievoetbal toe. Misschien moeten de verantwoordelijken van de stad Deinze hier eens inspiratie komen opdoen voor ze over enkele maanden de verbouwingswerkzaamheden aan ons jeugdcomplex laten starten.

Het is de geel-rode thuisploeg die meteen zijn visitekaartje aflevert. Al in de eerste minuut moet Ids een eerste keer tussenbeide komen om een vroege Wase voorsprong te vermijden. Het spel gaat snel over en weer. Deinze is een eerste keer echt gevaarlijk als Jens (die een beresterke wedstrijd speelt) van op rechts mooi kruist en Ward bedient. Zijn schot gaat over de lat. RS Waasland is een stevige tegenstander en onze verdedigers moeten de hele wedstrijd goed bij de les blijven. Zoals in de vierde minuut, als Arne gepast tussenbeide komt en een Wase aanval ongevaarlijk maakt. De bal schuift vlot over en weer over het kunstgras. Spanning in de achtste minuut. Dries L neemt de Wase keeper onder vuur. Die bokst de bal tot bij Ward. Opnieuw weert de doelman af, de bal komt opnieuw bij Dries L, zijn schot gaat net naast de linkerpaal. Het eerste kwart eindigt met een hoekschop voor RS Waasland, maar de geel-rode poging gaat naast.

Van het veldoverwicht dat Deinze nog had in het eerste kwart, is in het tweede kwart niet veel meer te merken. Eerst is er nog een schot van Yarne, na mooi voorbereidend werk van Illiano, dat net naast gaat. Daarna is het alle hens aan dek voor onze verdedigers en onze doelman, die een paar mooie reddingen en tussenkomsten uit mouwen en schoenen moet schudden. Simon, Bavo en Arne doen hun werk achteraan met verve en kunnen voorkomen dat Waasland op voorsprong kan komen. Spelverdeler Tibo probeert weer “schwung” in het spel te brengen en levert in de 20ste minuut na een mooie loopactie van op links een goede voorzet af, maar de keeper zit er gepast tussen. We noteren nog een schot van Bavo in de 25ste minuut, gepakt door de keeper, maar het is de verdienste van onze achterhoede dat het aan de rust nog 0-0 is want de druk van de Waaslanders is bijwijlen groot.

Na de rust zien we aanvankelijk hetzelfde spelbeeld, met een fel aandringend RS Waasland. Dan komt Deinze plots opzetten. In de derde minuut een knappe voorzet van Yarne tot bij Illiano, die over de lat kopt. Een minuutje later zet Ward zich door op rechts. Hij kan een hoekschop uit de brand slepen, maar die levert niets op. Spektakel in de zesde minuut. Illiano, vandaag actief op de rechterflank, verstuurt een voorzet die net wat te hoog lijkt te zijn, maar Ward probeert met een halve omhaal toch nog de bal te raken, wat hem ei zo na lukt. Een minuutje later opnieuw een voorzet van Illiano, Yarne besluit op de doelman. Arne probeert het met een schot, zeg maar uit de derde lijn. De keeper is verrast en kan de bal met de vingertippen nog net in hoekschop duwen. Een keihard schot van Simon gaat maar net langs de linkerpaal. Een Deins doelpunt hangt in de lucht, en dat komt er in de 12de minuut. Illiano rolt de hele Wase rechterflank op, kijkt eventjes waar de keeper staat en tikt dan vanuit een scherpe hoek mooi tussen de doelman en de eerste paal binnen: 0-1. Amper een minuutje later krijgen we een doelpunt in geschenkverpakking. Een Wase verdediger probeert een hoekschop te vermijden, maar glijdt daarbij de bal in de voeten van Yarne. Die aarzelt niet en schiet van dichtbij de 0-2 tegen de netten. Het gaat nu snel. Er is amper weer afgetrapt als Waasland een hoekschop uit de brand sleept. Arne kopt de bal in eerste instantie nog weg, maar die belandt snel weer in de voeten van een Wase aanvaller, die met een keihard schot in de rechtse bovenhoek onze keeper kansloos laat: 1-2.

Het laatste kwart start met een mooie actie van Bavo, maar zijn schot wordt afgeblokt in hoekschop. Het is Bavo zelf die de hoekschop naar doel kopt, maar de bal gaat naast. Ook Illiano breekt nog eens door, maar de Wase keeper brengt redding. Een schot van Dries L gaat net naast. Waasland blijft meer dan goed meespelen, maar onze verdedigers laten zich niet van de wijs brengen en steken nu en dan zelf de neus aan het venster. Zoals in de 22ste minuut, als Simon mooi op doel schiet. De Wase doelman duwt in hoekschop. Als een Wase aanvaller dan toch eens alleen voor doel opduikt, is Ids bij de pinken om redding te brengen. Ook het geluk is soms aan onze zijde. Twee minuten voor tijd spat een vrije trap van RS Waasland uiteen op de lat. Het is het laatste wapenfeit uit deze aantrekkelijke wedstrijd,die eigenlijk geen verliezer had verdiend. Of zoals trainer Bart het na de wedstrijd formuleerde: “Onze aanvallers speelden een prima wedstrijd, maar de overwinning hebben we te danken aan onze verdedigers en keeper, die een sterke prestatie hebben afgeleverd!”

(Meer foto's op een groter formaat in het foto-album in de rechterkolom)


waasland 1

Onze achterhoede speelde vandaag een belangrijke rol.

waasland 2

Bavo in volle actie.

waasland 3

Ward kopt, een verdediger zal de bal nog van de lijn halen.

waasland 4

Illiano scoort, tussen eerste paal en doelman, beheerst de 0-1.

waasland 5

Simon volgt geconcentreerd het spel en hield alles goed onder controle.

waasland 6

Jens stak de hele wedstrijd de handen uit de mouwen.

18:39 Gepost door Gert in Ploeg Bart 08-09 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.