17-11-08

Eendracht Aalst - KMSK Deinze TB: 3-5

“Eindelijk nog eens een écht voetbalveld”, glunderen een paar papa’s vol nostalgie als ze hun opwachting maken langs het terrein van Eendracht Aalst. Vettige aarde, verweesde grassprietjes en blubberige restanten van plassen liggen onze U10 uitnodigend op te wachten. Een hele aanpassing na onze vorige uitwedstrijden op perfecte kunstgrasvelden.


De aanpassing lijkt de eerste tien minuten zelfs té groot. De zwart-witte thuisploeg neemt meteen het heft in handen en zet onze jonge oranjehemden vast op eigen helft. De druk is groot. Al in de tweede minuut is het raak. We slagen er niet in de bal weg te werken en vanuit een kluwen van spelers, verdwijnt een hard schot in de rechterwinkelhaak: 1-0. Een minuutje later volgt een eerste antwoordje van Deinze: Arne kopt een hoekschop van Illiano over de lat. Aalst blijft domineren en na vijf minuten staat de 2-0 al op het bord. Dat is het sein voor onze U10 om eindelijk een tandje bij te steken. Yarne steekt het vuur aan de lont. De keeper kan zijn schot afweren, maar deze keer is het Aalst dat de bal niet kan wegwerken en uiteindelijk knalt Illiano de aansluitingstreffer tegen de netten: 2-1. Meteen na de herneming schiet Arne op doel, maar de Aalsterse doelman houdt op een spectaculaire manier zijn netten schoon. We zien nu een aantal mooie combinaties, onder andere tussen Illiano en Bavo en tussen Arne en Yarne. Meer dan een aantal hoekschoppen leveren ze voorlopig niet op. Eendracht Aalst blijft ook voor gevaar zorgen. Na een vrije trap zeilt de bal over het muurtje. Ids wil niet onderdoen voor zijn collega aan de overkant en kan met een zweefsprong de bal uit het doelvlak houden.


Het tweede kwart start met het tegenovergestelde spelbeeld van het eerste. We zien nu vrijwel constante druk van Deinze. Even lijken we in onze oude, vertrouwde fout terug te vallen. We kunnen niet afwerken en na de eerste echte zwart-witte tegenaanval staat het zowaar 3-1. Maar  in vergelijking met het seizoensbegin, heeft onze U10 veel mentale weerbaarheid bij gekweekt. Ze trekken het laken weer naar zich toe. Een schot van Arne gaat eerst nog naast. Een minuutje later verstuurt Bavo een hard voorzet-schot. De keeper lost de bal en Illiano laat de kans niet liggen: 3-2. Pech voor Jens halfweg het tweede kwart. Hij krijgt bij een duel (onvrijwillig) een stevige trap op de knie en moet met een bloeduitstorting noodgedwongen het veld verlaten. Daardoor zijn er voor de rest van het tweede kwart geen notities meer genomen en kan ik alleen melden dat we met 3-2 de rust ingaan.


Meteen na de rust staan de bordjes al gelijk. Met een hard schot maakt Arne er 3-3 van. Na vier minuten een mooie assist van Illiano tot bij Arne, die koel afwerkt in de rechter benedenhoek. Onze U10 staat voor het eerst op voorsprong: 3-4. In de achtste minuut kopt Ward een hoekschop op de rechterpaal. We krijgen nog een aantal kansen, maar we zijn te vriendelijk voor Aalst en benutten ze niet. Tot in de tiende minuut. Dan zien we misschien wel dé actie van de wedstrijd. Simon stuurt vlak bij onze eigen doellijn Illiano weg. Die loopt met de bal aan de voet de volledige linkerflank af, verstuurt dan een afgemeten voorzet en Ward maakt perfect af: 3-5. Daarna komt Aalst weer meer aandringen, maar een altijd kalm blijvende dirigent Tibo, een immer betrouwbare Simon op links en een aandachtige Dries L staan sterk te verdedigen en in geval van nood is er nog Ids, die de jongste tijd met veel zelfvertrouwen in zijn doel staat.


Het laatste kwart slaagt geen van beide ploegen er nog in om te scoren. Het overwicht is voor Deinze. Ward speelt zich nog eens in de kijker met een mooie reeks dribbels. In de voorlaatste minuut voorkomt Ids met twee reddingen dat Aalst terug in de wedstrijd komt. De laatste acties zijn voor Deinze. Een eerste corner schiet volledig door, op een tweede (van Ward) kan Dries L naar doel koppen, maar de bal blijft steken in het kluwen van spelers. Na een laatste mooie actie van Tibo op links, fluit de scheidsrechter af, met de terechte 3-5 eindstand op het bord.
We hopen dat de blessure van Jens niet te ernstig is en wensen hem veel beterschap toe!

En speciaal om trainer Bart een plezier te doen, is het allerlaatste woord van dit verslag dan toch nog: Ajuin!

14:00 Gepost door Gert in Ploeg Bart 08-09 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.