01-12-08

KMSK Deinze TB - O. Charleroi: 6-1

 

Zondagmorgen 10u30 speelden we thuis tegen Charlerloi en we hadden nog iets recht te zetten uit de heenpartij, die we verloren met 3-7 tegen een weliswaar sterke tegenstander, maar waar we wel een slechte start kenden.

De weergoden waren ons ook deze morgen niet goed gezind en het was nu niet alleen de kou zoals vorige week, het was ook nog eens behoorlijk nat.

Toch startten we goed en vol overtuiging aan onze partij, een beetje geholpen door de tegenstander want na 3’ stond de 1-0 al op de bordjes (allee op mijn al gedeeltelijk doorweekt blaadje). Na een vrije trap van Illiano werkte een Charlerloispeler hem namelijk in zijn eigen doel. Hierna waren wij gelanceerd en volgden verschillende mooie aanvallen, met enkele corners als gevolg zoals steeds mooi gegeven door Illiano. Jammer genoeg volgde hier niet onmiddellijk een doelpunt uit. Ook Charlerloi liet zich niet onbetuigd en in 10’ moest Stef er een mooi schot op doel uithalen. Jammer genoeg stak onze tegenstrever er in trekken en opvallend duwen bovenuit, de meeste fouten werden echter ten gepaste tijde door de ref gefloten en zo kon in de twaalfde minuut een vrije trap genomen door Illiano door Bavo worden binnen gekopt: 2-0. Dan volgt een mooie actie opgezet van Jens tot bij Yarne, maar de bal gaat naast. In de laatste minuut terug corner en nu was het Tibo die de bal kon binnen koppen: 3-0.

In het 2de kwart wordt het vechtvoetbal van Charlerloi voortgezet, maar toch slagen we er in af en toe mooi voetbal te brengen en dit dikwijls na goed uitvoetballen van onze achterlinie Arne, Simon en Bavo. Zo ook in de 10’ lanceert Simon van op links Ward, die een verdediger en de keeper mooi omzeilt en zo de 4-0 neerzet. Even later weer een actie van Ward, die de bal net naast het doel trapt maar Bavo is heel goed gevolgd aan de tweede paal en kan de bal net binnen schuiven: 5-0. Met deze stand gaan we dan ook de rust in.

Terug opgewarmd en een beetje gedroogd verschijnen onze jongens terug op veld en wordt de aftrap gegeven . Charlerloi start de eerste aanval en als wij de bal recuperen en in de aanval gaan fluit tot onze verbazing de ref af… De keeper van de tegenpartij stond namelijk nog niet in zijn doel en kwam juist het veld opgelopen… Hilariteit alom. Ook in dit kwart enkele goede combinaties, waarbij er één een mooi doelpunt oplevert: via het centrum achteraan ging de bal naar links naar Simon, die mooi doorsteekt naar Yarne die op zijn beurt Tibo in het midden aanspeelt. Die schakelt zijn man uit en past perfect op Illiano, deze werkt feilloos af met een knap schot waar de keeper machteloos tegenover staat. Maar dan is het hek van de dam voor Charlerloi. Het blijft niet alleen bij duwen en trekken, maar ook herhaaldelijk vuil natrappen behoort tot hun acties. Als de trainer van de tegenpatrij dit dan nog “c’est du football” en “c’est normale” noemt, geraken zowel onze trainer als supporters behoorlijk geïrriteerd.

In het laatste kwart kwam Charlerloi massaal opzetten voor ons doel en werd het veld alsmaar moeilijker bespeelbaar. Arne en Simon en Dries deden hun uiterste best, maar toch moesten we een tegendoelpunt toestaan. Ook mijn blaadjes waren stilaan helemaal doorweekt en niet meer beschrijfbaar. Al bij al een knappe en bijwijlen harde partij van onze U10 die we meer dan verdiend met 6-1 winst afsloten.

(Verslag: Patricia) 

22:50 Gepost door Gert in Ploeg Bart 08-09 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.