01-12-08

O. Charleroi - KMSK Deinze TT: 3-7

Zaterdagmorgen 29 november, vroeg uit de veren. De bus stond klaar voor een ritje naar Charleroi, grijs en grauw, Franstalig en Waals, maar liefst 123 km van Deinze verwijderd.
Gelukkig hadden onze mannen zich kunnen warmlopen op de PSP en de Nintendo DS,  want veel tijd om op te warmen was er niet meer.
Reinhard in de spits, Siel en Arne respectievelijk op de linker en rechterflank. Thibeau in het midden,  Andres, Francis en Simon als de verdedigende achterlijn en Arnoud trouw in het doel. Yarno op de bank klaar om na 8 minuten op te treden. Elke halve speeltijd een wissel was de tactiek.

Het eerste echte doelgevaar in het eerste kwartier kwam van Charleroi. Verder zagen we een eerder gelijk opgaand spel. Als Reinhard kon oprukken via een doorsteekpasje van Thibeau, deelde hij weer van de brokken. Waarschijnlijk waren de blauw/rood/witjes geïmponeerd door zijn gestalte en was er reeds een poging om hem uit te schakelen. Juist voor het affluiten zagen we nog een attente Arnoud die de bal uit de lucht kon plukken na een corner van de tegenstander.

Na zes minuten in het tweede kwartier gespeeld te hebben, kon Siel Reinhard aanspelen die op zijn beurt de bal kon klaarleggen voor Yarno en de  0-1 was een feit. Niet veel later toverden de mannen van Charleroi een tegenaanval uit hun benen en profiteerden van een misverstand in onze verdediging om hun kans te wagen, maar konden dit niet verzilveren.
We moesten toch constateren dat het moeilijk voetballen was op het oneffen terrein. En de bal, die was volgens onze oranje smurfen te hard. Hoe zeggen ze dat in het Frans ook al weer, les excuses sont...

In het derde kwartier konden we maar liefst 6 goals noteren. In de tweede minuut kan een rappe “Charleroinees”  alleen een sprintje inzetten richting onze goal, en Arnoud was kansloos: 1-1.  In de achtste minuut hadden ze drie keer nodig om Arnoud  te passeren: 2-1.
In de tiende minuut moest Deinze nogmaals het onderspit delven: 3-1.  De twijfel was toegeslagen bij menig ouder, maar de spelertjes zelf bleven er in geloven.  Reinhard  kon alleen doorbreken en scoorde meteen de aansluitingstreffer: 3-2. Binnen de minuut kon ook Siel zijn deel bijdragen en legde de gelijkmaker binnen: 3-3.  Alsof dat nog niet genoeg was draaide hij dan nog in de laatste minuut een corner aan de eerste paal binnen. Euforie ten top : 3-4.

In het laatste kwartier konden we de tendens bevestigen. Na vier minuten trapte Reinhard de bal loeihard binnen van op de tweede lijn: 3-5. Onmiskenbaar de goal van de week op Studio één. Onze vrienden van Charleroi deden nochtans verwoede pogingen om mee te spelen, maar we waren een versnelling hoger gegaan en wisten van geen ophouden meer. We zagen onder andere mooi positiespel van Simon, Francis en Andres die mekaar perfect aanvoelden bij de dreigingen aan ons doel. Keer op keer konden ze zich meester maken van de bal en hem mooi wegwerken via de flanken naar de voorste linies...  In de tiende minuut kon Thibeau gebruik maken van een kleine opening in de verdediging en liet de bal mooi binnendraaien: 3-6.
Juist voor het affluiten kon Andres de bal doorspelen naar Siel, een ijzersterke wedstrijd trouwens van Siel, die Arne gezien had op rechts. Bediend door Siel kon Arne ook nog zijn stempel drukken op de match: 3-7.

Een achterstand van 3-1 toch nog ombuigen in 3-7  is formidabel, Tom mag tevreden zijn.
Na een drankje en een hamburger konden we “voetbalvoldaan” terug huiswaarts keren. Enkel die bijna 80 minuten durende busreis was er nog te veel aan. Gelukkig hadden we Tom voor een mop, Philippe voor een drankje en Hans voor de gezangen. En van je heila ......

Proficiat een alle spelers voor de inzet en doorzetting, we zijn trots op jullie.

KMSK Deinze speelde met: Siel, Arne,  Thibeau, Andres,  Reinhard, Arne, Arnoud, Francis en Simon. Lorenzo was ziek en rust voor Delano en Gianni.  

(Verslag: Geert)

23:00 Gepost door Gert in Ploeg Claude 2008 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.