01-12-08

VW Hamme - KMSK Deinze TB: 1-5

Op zondag 23/11 stond voor de U10 van Bart de verplaatsing naar Hamme op het programma. Onze trainer Bart kon echter dit weekend niet aantreden en werd vervangen door een gemotiveerde en enthousiaste… jawel Bart (de papa van Bavo) die dan ook zijn beste beentje voorzette .
De weersvoorspellingen waren niet zo schitterend en ook de wegen lagen er niet overal even schitterend bij en soms verraderlijk glad, zodat we slechts met 8 jongens de wedstrijd moesten aanvangen.
Onze jongens begonnen dan ook goed gewapend tegen de bittere vrieskou de opwarming. Halfweg werd die even stopgezet om vervroren voeten even terug op te warmen en de handen te voorzien van handschoenen.
Vol goede moed werd de partij gestart. Reeds na 2’ recupereert Illiano de bal van de laatste verdediger en kan zo van ver op doel besluiten, daar de doelman ook in een verloren positie stond: 0-1 en dus goed gestart.We vallen goed aan en we besluiten  enkele malen met een goed schot, dat echter nog niet tussen de palen geraakt.
In de 5’ zien we een mooie actie van Arne naar Illiano, maar toch kunnen we onze score niet aandikken. We laten ons in dit kwart wel eens betrappen op te lange dribbels, waarna we ons vastlopen en te weinig combineren.

In het tweede kwart zijn we direct terug actief. Arne lanceert een mooi schot op doel, maar de keeper kan de bal wegduwen. Hierna wordt Dries L mooi weggestuurd, maar de rechtse verdediger kan hem nog net van doel afhouden. Hamme hanteert veel lange ballen en komt niet zoveel tot aan ons doel, ook al omdat Simon sterk verdedigt en zeer goed uitvoetbalt, geholpen door goed presterende Yarne en Jens. In de tiende minuut geeft Illiano een mooie voorzet, die Bavo goed op het hoofd neemt en er zo 0-2 van maakt.
Onmiddellijk hierna een vrije trap genomen door Illiano en ditmaal is het Arne die de bal over de doellijn kan koppen: 0-3. Ook Yarne gaat nog zijn kans, maar de keeper redt. Ondanks het feit dat onze Stef niet veel werk heeft, weet hij toch op het juiste moment onze netten te vrijwaren. Kortom, in het tweede kwart zagen we mooi voetbal.

Na de rust gaan we terug verder op ons elan. Toch moet Stef een aantal maal gepast uitkomen, want Hamme komt nu ook meer tot bij ons doel, maar Stef doet dit zoals steeds met verve. In de 4’ is het weer raak. Illiano omzeilt mooi een verdediger en maakt er 0-4 van. Direct hierna verovert Arne op onze helft de bal, ontzet mooi enkele verdedigers en past dan mooi op Illiano, die alleen voor doel staat en op zijn beurt perfect afwerkt. Ook Bavo omzeilt mooi enkele verdedigers op de rechtse flank en kan een paar maal mooi voorzetten. Hamme gaat er nu wat harder tegenaan, maar we laten ons niet kennen. Hamme wordt terug iets gevaarlijker, maar onze verdedigers Simon, Dries en ook Stef staan klaar om ze op te vangen. Op het einde zien we nog een mooie combinatie die eindigt met een afleggertje van Illiano naar Arne, die hard schiet maar de bal belandt via de binnenkant van de paal toch bij de keeper.

In het vierde en laatste kwart geraken mijn vingers en tenen meer en meer bevroren en slaat ook de vermoeidheid bij onze jongens een beetje toe. De middenman van Hamme gaat steeds driester te werk, wat Arne een paar maal moet ondervinden. We noteren voor ons enkele vrije trappen, maar slagen er niet meer in nog te scoren. Dit kan Hamme wel nog. In de 12’ volgt na uitrappen van Stefke in de voeten van de tegenstrever de 1-5. Ik moest dan ook van zijne pa opschrijven dat het ene op zijne “cajé” was - als je dat al zo moet schrijven - want voor de rest keepte Stef zoals steeds. Om te besluiten kunnen we dan ook zeggen dat Bart( papa Bavo) zijn debuut als trainer bij de U10 niet heeft gemist en we verdiend wonnen met 1-5.

(Verslag: Patricia)

22:36 Gepost door Gert in Ploeg Bart 08-09 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.