28-12-08

KMSK Deinze TB wint toernooi in Aalter

Wedstrijd 1: KMSK - Zwijnaarde   7 - 0
Een walk-over van onze jongens die de tegenstander compleet tegen het eigen doel drukten, zodanig dat zij niet over de middellijn raakten.
Kans na kans kreeg KMSK, maar aanvankelijk wou de bal er niet in. Toen het eerste verlossende doelpunt viel, stond de trein pas echt goed op de rails en vielen de goals snel na elkaar tot een uiteindelijke eindscore van 7 - 0. Een vlotte overwinning met doelpunten van Ward (2x), Bavo (2x), Tibo (1x), Illiano (1x) en Simon (1x).

Wedstrijd 2: SK Bellem - KMSK  0 - 6
Een iets moeilijkere aanvangsfase van onze jongens dan bij de vorige wedstrijd, maar de enkele malen dat de tegenstander kon oprukken en dreigde gevaarlijk te worden, was er nog altijd Tibo die een uitmuntend tornooi speelde en alles opkuiste waar er diende opgekuist te worden. Voor de rest hetzelfde verhaal van de vorige partij, toen het eerste doelpunt gevallen was waren onze jongens gelanceerd en werd er toch nog vlot gescoord. Eindstand: 0 - 6 . Doelpunten van Ward (2x), Illiano (2x),Yarne (1x) en Bavo (1x).

Wedstrijd 3: KMSK - Zulte-Waregem  3 - 2
Opnieuw bleken we de betere ploeg te zijn met algauw een doelpunt van Ward. De tegenstander stond constant onder druk door het sterke voetbal dat onze jongens lieten zien, maar toch scoorde Zulte - Waregem 2x na evenveel scherp opgezette counters, de eerste maal dat we op achtervolgen aangewezen waren op dit toernooi. Niet getreurd echter, de scheve situatie werd algauw rechtgezet met doelpunten van Yarne en Bavo. Eindstand 3 - 2 en een plaats in de finale waar onze opponent weer een eerste nationaler bleek te zijn, met name Roeselare.

FINALE: KMSK - Roeselare  3 - 1
Een boeiende wedstrijd diende zich aan tegen een sterke tegenstander die eveneens al zijn wedstrijden gewonnen had. Ward scoorde snel zijn zesde goal van het toernooi in een evenwichtigere wedstrijd dan de voorgaande. Niet zo heel veel later kwam Roeselare terug op gelijke hoogte. KMSK stak een tandje bij en nogmaals bleken onze jongens iets sterker te zijn dan de tegenpartij. Het lichte overwicht werd vertaald in 2 doelpunten die een onoverbrugbare kloof bleek te zijn voor Roeselare. Deze goals werden gescoord door Bavo en Illiano. Eindstand: 3 - 1.

We speelden met: Ids en Stef (onze beide doelmannen die feilloos hun doel verdedigden), Ward, Yarne, Bavo, Illiano, Tibo, Simon en Jens die zelf niet scoorde vandaag, maar wel liet scoren.

(Verslag: Thierry, die nog eens bijsprong als afgevaardigde)

 

14:59 Gepost door Gert in Ploeg Bart 08-09 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Kersttoernooi in de Brielpoort

Op zaterdag 27 december deden de U10 van trainer Tom mee aan het 12de indoor kersttoernooi zaalvoetbal voor duivels en preminiemen. Dit vond plaats in de Brielpoort in Deinze en werd georganiseerd door KFC Sparta Petegem.

Dit waren de uitslagen :

  • Deinze U10TT - Sp. Petegem B: 13 - 0
  • Jong Zulte - Deinze U10TT: 2 - 6
  • Deinze U10TT - Sp Petegem A: 3 - 0
  • Dikkelvenne - Deinze U10TT: 2 - 4


Proficiat aan :

Keeper Arnoud

Team 1 : Siel - Thibeau - Andres - Reinhard

Team 2 : Lorenzo - Gianni - Arne - Yarno

(elk team speelde de helft van elke wedstrijd)

Geert

14:53 Gepost door Gert in Ploeg Claude 2008 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-12-08

FC Brussels B - KMSK Deinze TT: 5-4

Vorige keer hadden we verloren met 3-6. Konden we deze score verbeteren? Tom had er alleszins een goed gevoel bij. We gaan voor een overwinning.

Zondagmorgen, in de vroege uurtjes vertrok de bus met 9 “uitgeslapen” U10’ertjes.
Kunstgras herinnerden we ons nog van de eerste match. Toen regende het “oude wijven”, nu bleek het toch droog te blijven.

Arne in de spits, Yarno links, Lorenzo rechts in de spits. Reinhard als spelverdeler.
Gianni linkerflank en Thibeau rechterflank, Andres nu voor de verandering eens centraal achteraan (eens kijken of hij die positie ook de “baes” kan) en Arnoud trouw in het doel.
Siel mocht starten op de bank, maar niet voor lang…

Ondanks onze concentratie en mooi positiespel mochten we toch tegen een  2-0 achterstand aankijken na het eerste kwartier. De in rood uitgedoste tegenstander speelde het hard. Er waren er daar enkele bij die een kop groter en struiser waren en dus met fysiek overwicht uit de strijd kwamen. We werden achteraan opgesloten en dus uitvoetballen was moeilijk.

Maar we gingen dat niet aan ons hartje laten komen. Dapper verder strijden was het motto.
Een eerste poging van Yarno en Thibeau in mooi samenspel eindigde jammerlijk in de armen van de keeper.  Niet veel later kon Andres de aansluitingstreffer scoren : 2-1. Of was het Reinhard die de bal nog met zijn hoofd trachtte kracht bij de zetten, of was het toch Lorenzo die een laatste duwtje wou geven?  Ze waren alleszins goed gevolgd.

De “leute” was van korte duur: amper twee minuten later scoorden de Brusselaars  3-1.
En toch zouden we nog aansluiten.  Twee minuten voor de rust kon Yarno op aangeven van Siel (prachtige pas trouwens) nog 3-2 scoren.

Slechts enkele wapenfeiten kon ik noteren in het derde kwartier. Een trap van Arne ging net langs doel. Een vrije trap van Andres kon Yarno niet volledig benutten en eindigde net naast. Een trap van de tegenstander tegen onze deklat kon onschadelijk gemaakt worden door Lorenzo. Een kanjer van een redding door Arnoud, hij vloog van de ene kant van het doel naar de andere kant. (Zou de opwarming van Philippe er dan toch voor iets tussenzitten? We moeten het stilletjes aan toch toegeven.) Slechts in de allerlaatste minuut werden we weer op achtervolgen aangewezen: 4-2 . Tijdens de rust vroeg Lorenzo de score aan de scheidsrechter. Onze zwarte vriend moet toch wel ergens tussen dat kunstgras zijnen kluts zijn kwijtgeraakt, want zijn antwoord was eigenlijk onduidelijk. Het leek er zelfs sterk op dat hij het niet meer wist. Maar de papieren van ondergetekende liegen niet. LachenHet was wel duidelijk 4-2.

Maar niet lang in het laatste kwartier konden we weer aansluiten. Reinhard vond Thibeau in de zone van de waarheid en die kon trappen op doel: 4-3. Tussen  het noteren van twee stopwoorden door zag ik trainer Tom en afgevaardigde Philippe een vreugdedansje doen. 

Weerom lieten de Brusselaars ons niet dichterbij komen en scoorden de 5-3.  Er werd hard en stevig gevoetbald. In de laatste minuten van de wedstrijd demonstreerden we toch nog maar eens waar onze opleiding voor staat. Een prachtig passenspel via de linkerflank eindigde in de voeten van Yarno, die de eindscore kon optekenen: 5-4.  Al bij al een mooie wedstrijd met gedurfd voetbal.

KMSK Deinze speelde met: Siel, Lorenzo, Arne, Reinhard, Yarno, Gianni, Thibeau, Andres, en Arnoud. 

(Verslag: Geert)

16:37 Gepost door Gert in Ploeg Claude 2008 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-12-08

Geen voetbal dit weekend

De Koninklijke Belgische Voetbalbond deelt mee dat alle nationale jeugdwedstrijden komend weekend zijn afgelast. Er wordt dus niet gespeeld tegen Moeskroen (TB) en Ronse (TT).

De wedstrijd van het fanion-elftal tegen VW Hamme vindt zaterdagavond wel gewoon plaats.

19:26 Gepost door Gert in Informatie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-12-08

O. Charleroi - KMSK Deinze TT: 3-7

Zaterdagmorgen 29 november, vroeg uit de veren. De bus stond klaar voor een ritje naar Charleroi, grijs en grauw, Franstalig en Waals, maar liefst 123 km van Deinze verwijderd.
Gelukkig hadden onze mannen zich kunnen warmlopen op de PSP en de Nintendo DS,  want veel tijd om op te warmen was er niet meer.
Reinhard in de spits, Siel en Arne respectievelijk op de linker en rechterflank. Thibeau in het midden,  Andres, Francis en Simon als de verdedigende achterlijn en Arnoud trouw in het doel. Yarno op de bank klaar om na 8 minuten op te treden. Elke halve speeltijd een wissel was de tactiek.

Het eerste echte doelgevaar in het eerste kwartier kwam van Charleroi. Verder zagen we een eerder gelijk opgaand spel. Als Reinhard kon oprukken via een doorsteekpasje van Thibeau, deelde hij weer van de brokken. Waarschijnlijk waren de blauw/rood/witjes geïmponeerd door zijn gestalte en was er reeds een poging om hem uit te schakelen. Juist voor het affluiten zagen we nog een attente Arnoud die de bal uit de lucht kon plukken na een corner van de tegenstander.

Na zes minuten in het tweede kwartier gespeeld te hebben, kon Siel Reinhard aanspelen die op zijn beurt de bal kon klaarleggen voor Yarno en de  0-1 was een feit. Niet veel later toverden de mannen van Charleroi een tegenaanval uit hun benen en profiteerden van een misverstand in onze verdediging om hun kans te wagen, maar konden dit niet verzilveren.
We moesten toch constateren dat het moeilijk voetballen was op het oneffen terrein. En de bal, die was volgens onze oranje smurfen te hard. Hoe zeggen ze dat in het Frans ook al weer, les excuses sont...

In het derde kwartier konden we maar liefst 6 goals noteren. In de tweede minuut kan een rappe “Charleroinees”  alleen een sprintje inzetten richting onze goal, en Arnoud was kansloos: 1-1.  In de achtste minuut hadden ze drie keer nodig om Arnoud  te passeren: 2-1.
In de tiende minuut moest Deinze nogmaals het onderspit delven: 3-1.  De twijfel was toegeslagen bij menig ouder, maar de spelertjes zelf bleven er in geloven.  Reinhard  kon alleen doorbreken en scoorde meteen de aansluitingstreffer: 3-2. Binnen de minuut kon ook Siel zijn deel bijdragen en legde de gelijkmaker binnen: 3-3.  Alsof dat nog niet genoeg was draaide hij dan nog in de laatste minuut een corner aan de eerste paal binnen. Euforie ten top : 3-4.

In het laatste kwartier konden we de tendens bevestigen. Na vier minuten trapte Reinhard de bal loeihard binnen van op de tweede lijn: 3-5. Onmiskenbaar de goal van de week op Studio één. Onze vrienden van Charleroi deden nochtans verwoede pogingen om mee te spelen, maar we waren een versnelling hoger gegaan en wisten van geen ophouden meer. We zagen onder andere mooi positiespel van Simon, Francis en Andres die mekaar perfect aanvoelden bij de dreigingen aan ons doel. Keer op keer konden ze zich meester maken van de bal en hem mooi wegwerken via de flanken naar de voorste linies...  In de tiende minuut kon Thibeau gebruik maken van een kleine opening in de verdediging en liet de bal mooi binnendraaien: 3-6.
Juist voor het affluiten kon Andres de bal doorspelen naar Siel, een ijzersterke wedstrijd trouwens van Siel, die Arne gezien had op rechts. Bediend door Siel kon Arne ook nog zijn stempel drukken op de match: 3-7.

Een achterstand van 3-1 toch nog ombuigen in 3-7  is formidabel, Tom mag tevreden zijn.
Na een drankje en een hamburger konden we “voetbalvoldaan” terug huiswaarts keren. Enkel die bijna 80 minuten durende busreis was er nog te veel aan. Gelukkig hadden we Tom voor een mop, Philippe voor een drankje en Hans voor de gezangen. En van je heila ......

Proficiat een alle spelers voor de inzet en doorzetting, we zijn trots op jullie.

KMSK Deinze speelde met: Siel, Arne,  Thibeau, Andres,  Reinhard, Arne, Arnoud, Francis en Simon. Lorenzo was ziek en rust voor Delano en Gianni.  

(Verslag: Geert)

23:00 Gepost door Gert in Ploeg Claude 2008 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

KMSK Deinze TB - O. Charleroi: 6-1

 

Zondagmorgen 10u30 speelden we thuis tegen Charlerloi en we hadden nog iets recht te zetten uit de heenpartij, die we verloren met 3-7 tegen een weliswaar sterke tegenstander, maar waar we wel een slechte start kenden.

De weergoden waren ons ook deze morgen niet goed gezind en het was nu niet alleen de kou zoals vorige week, het was ook nog eens behoorlijk nat.

Toch startten we goed en vol overtuiging aan onze partij, een beetje geholpen door de tegenstander want na 3’ stond de 1-0 al op de bordjes (allee op mijn al gedeeltelijk doorweekt blaadje). Na een vrije trap van Illiano werkte een Charlerloispeler hem namelijk in zijn eigen doel. Hierna waren wij gelanceerd en volgden verschillende mooie aanvallen, met enkele corners als gevolg zoals steeds mooi gegeven door Illiano. Jammer genoeg volgde hier niet onmiddellijk een doelpunt uit. Ook Charlerloi liet zich niet onbetuigd en in 10’ moest Stef er een mooi schot op doel uithalen. Jammer genoeg stak onze tegenstrever er in trekken en opvallend duwen bovenuit, de meeste fouten werden echter ten gepaste tijde door de ref gefloten en zo kon in de twaalfde minuut een vrije trap genomen door Illiano door Bavo worden binnen gekopt: 2-0. Dan volgt een mooie actie opgezet van Jens tot bij Yarne, maar de bal gaat naast. In de laatste minuut terug corner en nu was het Tibo die de bal kon binnen koppen: 3-0.

In het 2de kwart wordt het vechtvoetbal van Charlerloi voortgezet, maar toch slagen we er in af en toe mooi voetbal te brengen en dit dikwijls na goed uitvoetballen van onze achterlinie Arne, Simon en Bavo. Zo ook in de 10’ lanceert Simon van op links Ward, die een verdediger en de keeper mooi omzeilt en zo de 4-0 neerzet. Even later weer een actie van Ward, die de bal net naast het doel trapt maar Bavo is heel goed gevolgd aan de tweede paal en kan de bal net binnen schuiven: 5-0. Met deze stand gaan we dan ook de rust in.

Terug opgewarmd en een beetje gedroogd verschijnen onze jongens terug op veld en wordt de aftrap gegeven . Charlerloi start de eerste aanval en als wij de bal recuperen en in de aanval gaan fluit tot onze verbazing de ref af… De keeper van de tegenpartij stond namelijk nog niet in zijn doel en kwam juist het veld opgelopen… Hilariteit alom. Ook in dit kwart enkele goede combinaties, waarbij er één een mooi doelpunt oplevert: via het centrum achteraan ging de bal naar links naar Simon, die mooi doorsteekt naar Yarne die op zijn beurt Tibo in het midden aanspeelt. Die schakelt zijn man uit en past perfect op Illiano, deze werkt feilloos af met een knap schot waar de keeper machteloos tegenover staat. Maar dan is het hek van de dam voor Charlerloi. Het blijft niet alleen bij duwen en trekken, maar ook herhaaldelijk vuil natrappen behoort tot hun acties. Als de trainer van de tegenpatrij dit dan nog “c’est du football” en “c’est normale” noemt, geraken zowel onze trainer als supporters behoorlijk geïrriteerd.

In het laatste kwart kwam Charlerloi massaal opzetten voor ons doel en werd het veld alsmaar moeilijker bespeelbaar. Arne en Simon en Dries deden hun uiterste best, maar toch moesten we een tegendoelpunt toestaan. Ook mijn blaadjes waren stilaan helemaal doorweekt en niet meer beschrijfbaar. Al bij al een knappe en bijwijlen harde partij van onze U10 die we meer dan verdiend met 6-1 winst afsloten.

(Verslag: Patricia) 

22:50 Gepost door Gert in Ploeg Bart 08-09 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

VW Hamme - KMSK Deinze TB: 1-5

Op zondag 23/11 stond voor de U10 van Bart de verplaatsing naar Hamme op het programma. Onze trainer Bart kon echter dit weekend niet aantreden en werd vervangen door een gemotiveerde en enthousiaste… jawel Bart (de papa van Bavo) die dan ook zijn beste beentje voorzette .
De weersvoorspellingen waren niet zo schitterend en ook de wegen lagen er niet overal even schitterend bij en soms verraderlijk glad, zodat we slechts met 8 jongens de wedstrijd moesten aanvangen.
Onze jongens begonnen dan ook goed gewapend tegen de bittere vrieskou de opwarming. Halfweg werd die even stopgezet om vervroren voeten even terug op te warmen en de handen te voorzien van handschoenen.
Vol goede moed werd de partij gestart. Reeds na 2’ recupereert Illiano de bal van de laatste verdediger en kan zo van ver op doel besluiten, daar de doelman ook in een verloren positie stond: 0-1 en dus goed gestart.We vallen goed aan en we besluiten  enkele malen met een goed schot, dat echter nog niet tussen de palen geraakt.
In de 5’ zien we een mooie actie van Arne naar Illiano, maar toch kunnen we onze score niet aandikken. We laten ons in dit kwart wel eens betrappen op te lange dribbels, waarna we ons vastlopen en te weinig combineren.

In het tweede kwart zijn we direct terug actief. Arne lanceert een mooi schot op doel, maar de keeper kan de bal wegduwen. Hierna wordt Dries L mooi weggestuurd, maar de rechtse verdediger kan hem nog net van doel afhouden. Hamme hanteert veel lange ballen en komt niet zoveel tot aan ons doel, ook al omdat Simon sterk verdedigt en zeer goed uitvoetbalt, geholpen door goed presterende Yarne en Jens. In de tiende minuut geeft Illiano een mooie voorzet, die Bavo goed op het hoofd neemt en er zo 0-2 van maakt.
Onmiddellijk hierna een vrije trap genomen door Illiano en ditmaal is het Arne die de bal over de doellijn kan koppen: 0-3. Ook Yarne gaat nog zijn kans, maar de keeper redt. Ondanks het feit dat onze Stef niet veel werk heeft, weet hij toch op het juiste moment onze netten te vrijwaren. Kortom, in het tweede kwart zagen we mooi voetbal.

Na de rust gaan we terug verder op ons elan. Toch moet Stef een aantal maal gepast uitkomen, want Hamme komt nu ook meer tot bij ons doel, maar Stef doet dit zoals steeds met verve. In de 4’ is het weer raak. Illiano omzeilt mooi een verdediger en maakt er 0-4 van. Direct hierna verovert Arne op onze helft de bal, ontzet mooi enkele verdedigers en past dan mooi op Illiano, die alleen voor doel staat en op zijn beurt perfect afwerkt. Ook Bavo omzeilt mooi enkele verdedigers op de rechtse flank en kan een paar maal mooi voorzetten. Hamme gaat er nu wat harder tegenaan, maar we laten ons niet kennen. Hamme wordt terug iets gevaarlijker, maar onze verdedigers Simon, Dries en ook Stef staan klaar om ze op te vangen. Op het einde zien we nog een mooie combinatie die eindigt met een afleggertje van Illiano naar Arne, die hard schiet maar de bal belandt via de binnenkant van de paal toch bij de keeper.

In het vierde en laatste kwart geraken mijn vingers en tenen meer en meer bevroren en slaat ook de vermoeidheid bij onze jongens een beetje toe. De middenman van Hamme gaat steeds driester te werk, wat Arne een paar maal moet ondervinden. We noteren voor ons enkele vrije trappen, maar slagen er niet meer in nog te scoren. Dit kan Hamme wel nog. In de 12’ volgt na uitrappen van Stefke in de voeten van de tegenstrever de 1-5. Ik moest dan ook van zijne pa opschrijven dat het ene op zijne “cajé” was - als je dat al zo moet schrijven - want voor de rest keepte Stef zoals steeds. Om te besluiten kunnen we dan ook zeggen dat Bart( papa Bavo) zijn debuut als trainer bij de U10 niet heeft gemist en we verdiend wonnen met 1-5.

(Verslag: Patricia)

22:36 Gepost door Gert in Ploeg Bart 08-09 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |