12-01-09

KMSK Deinze TB - FC Brussels A: 3-4

Op de laatste speeldag voor de winterstop stond voor de derde maal Brussels A op het programma. Met een etentje in het vooruitzicht beloofden onze jongens er alles aan te doen een beresterke partij neer te zetten .
We starten met Ward in de spits en Illiano op rechts. Jens geeft de linkse flank partij met achter hem de immer stevige steun van Simon. Tibo opereert in het middenveld en Arne en Dries nemen respectievelijk centraal en rechts de verdediging waar.
Maar hadden we nog maar net gezegd in de kleedkamer dat ze ver uit trappen en blijkbaar was dit een ingestudeerd nummertje bij hun centeren, want een verre bal komt bijna direct voor Ids en de bal belandt al tegen onze netten: 0-1 voor Brussels. Onmiddellijk hierna beginnen wij te combineren met in de 2’ en 3’ Illiano op het voorplan. In de 5’ vrije trap Brussels die Tibo onderschept. Hij lanceert mooi Ward die perfect de keeper omzeilt en zo de 1-1 tegen de netten prikt. Ook in de 7’ is Ward attent en kan hij een bal die voor het doel van Brussels blijft hangen in één tijd op de schoen nemen om zo knap de 2-1 op de bordjes te plaatsen (mijn wapperende blaadjes eigenlijk). Ook in verdediging zetten Arne en Simon hun beste beentje voor, met een sterke verdediging op Moussa die niet veel kan beginnen. Ook op lange ballen anticiperen we verder goed.We speelden dan ook een uitstekend eerste kwart.

In het tweede kwart beginnen we terug goed, met acties gestart vanuit de achterlinie. In de 2’ zien we een mooie aanval via Bavo (rechtsvoor) naar Ward en de inmiddels ingevallen Yarne (op links voor). Toch zet Brussels ons iets meer onder druk, met ook  verschillende aanvallen na elkaar, maar die leveren telkens niets op. De stand blijft dan ook 2-1 wanneer we de kleedkamers opzoeken.

In het derde kwart krijgen we hetzelfde scenario als in het begin van de wedstrijd met de verre bal, maar Arne kan hem op tijd wegkoppen .32’ corner voor ons na actie op rechts van Illiano. Het spel gaat verder op en neer zonder dat er enige verandering in de score komt.

In het vierde kwart starten we terug knap, via acties van Illiano en  ja hoor in de 49’ krijgen we een mooi schot van Illiano dat binnengaat: 3-1 . Nu volgt nog een spannend slot waarin we jammer genoeg de duimen moesten leggen, want Brussels komt eerst op 3-2 waarna de uitstekende leidende ref een fout op Jens voor ons doel laat voorbijgaan en ze hier dan de 3-3 kunnen maken.Dit ware dan ook een mooie en verdiende uitslag geweest, maar een foutje van onze keeper die tot dan een schitterende partij speelde, geeft dan toch aanleiding tot de uiteindelijke 3-4. Maar niet getreurd, we speelden een inderdaad een  beresterke partij die een mooie afsluiter van onze heenronde was en waarin we duidelijk de evolutie van al onze jongens konden aanschouwen.
Welgezind gingen we dan ook naar ons afsluitend etentje… met de gekende gevolgen de dag nadien…


(Verslag: Patricia)

21:34 Gepost door Gert in Ploeg Bart 08-09 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.