12-01-09

KMSK Deinze TB - KV Oostende B: 2-2

Speelden voor Deinze: Ward, Arne, Dries L, Yarne, Stef, Illiano, Simon, Tibo, Bavo en Jens

Op zondag 14/12 moest er met de U10 Bart tegen Oostende B aangetreden worden.
Gelukkig was de bittere koude en ijsvorming op het terrein van de dagen ervoor verdwenen.
Van bij de start gingen we meteen goed combineren en waren we voortdurend in de aanval. Reeds in de 2’ kregen we een mooie actie van Illiano op links, gevolgd door een goede voorzet maar de bal ging juist voorlangs naast. Zo noteerde ik verder aan de lopende band mooie acties, echter zonder doelpunt als beloning. Oostende ging enkel voor de counter en zo ook in de 10’: eerste kans Oostende en ja hoor:0-1. Onze jongens lieten de moed niet zakken en gingen op zoek naar het verlossende eerste doelpunt. In de 12’ zagen we een schot op doel van Arne, gevolgd door enkele corners in ons voordeel. In de laatste minuut nog een prima voorzet op doel van Illiano, maar het ontbrak Jens net aan kracht om de bal die in de goede richting ging achter de doellijn te krijgen. De stand na het eerste kwart bleef dan ook 0-1.

Ook in het tweede kwart gingen we onmiddellijk in de aanval met van in het begin een trap op doel van Illiano, maar naast. Dan 2’ mooie combinatie van Tibo naar Simon die de bal naar Arne past en die steekt op zijn beurt door naar Illiano, maar alweer nipt naast. 3’ pas van Arne naar Bavo en schot, maar de keeper redt en zet om in corner . Weerom krijgen we het deksel op de neus, want hoewel Oostende nog niet was over geweest maken ze in 23’ toch de 0-2. We zetten toch door en krijgen verschillende kansen die ofwel nipt naast ofwel door de keeper worden ontzet. Dan eindelijk in 29’ een mooie actie van Illiano op rechts die mooi Bavo aanspeelt en die werkt koel af door hem netjes naast de keeper te schuiven: 1-2 en zo gaan we de rust in.

Na de rust tappen we uit hetzelfde vaatje en krijgen we diverse kansen en mooie combinaties, maar ook hier blijven de doelpunten uit. Zelfs onze achterhoede komt geregeld mee naar voor ,met in de 13’ Simon die mooi doorgaat op links en mooi schiet, maar net naast besluit. Onze verdediging staat op punt en we krijgen geen doelpunten van Oostende.

In het laatste kwart gaan we dan ook op zoek naar de gelijkmaker. Reeds in de 47’ pas van Illiano naar Yarne op de paal en buiten doel. In de 49’ geeft Arne de bal mee aan Yarne die voorzet, maar de keeper redt en in de rebound lanceert Jens een mooi schot nipt over.We krijgen ook nog een corner en een schot op doel. In de 13’ goed werk van Illiano: pas naar Arne die doorpast naar Yarne, die op zijn beurt voorzet naar Jens. Die bezorgt de bal weer aan Illiano en goal: 2-2.Waarna we nog enkele schitterende kansen krijgen, maar toch niet meer kunnen afwerken . We zagen deze zondagmorgen dan ook mooi voetbal met tal van kansen en toch nog een goed resultaat. Met dank ook aan de supporters en in het bijzonder ook Dries De Vrieze, die we hopelijk terug in de rangen mogen verwelkomen na de winterstop.

(verslag: Patricia)

21:25 Gepost door Gert in Ploeg Bart 08-09 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.