12-01-09

KMSK Deinze TB - FC Brussels A: 3-4

Op de laatste speeldag voor de winterstop stond voor de derde maal Brussels A op het programma. Met een etentje in het vooruitzicht beloofden onze jongens er alles aan te doen een beresterke partij neer te zetten .
We starten met Ward in de spits en Illiano op rechts. Jens geeft de linkse flank partij met achter hem de immer stevige steun van Simon. Tibo opereert in het middenveld en Arne en Dries nemen respectievelijk centraal en rechts de verdediging waar.
Maar hadden we nog maar net gezegd in de kleedkamer dat ze ver uit trappen en blijkbaar was dit een ingestudeerd nummertje bij hun centeren, want een verre bal komt bijna direct voor Ids en de bal belandt al tegen onze netten: 0-1 voor Brussels. Onmiddellijk hierna beginnen wij te combineren met in de 2’ en 3’ Illiano op het voorplan. In de 5’ vrije trap Brussels die Tibo onderschept. Hij lanceert mooi Ward die perfect de keeper omzeilt en zo de 1-1 tegen de netten prikt. Ook in de 7’ is Ward attent en kan hij een bal die voor het doel van Brussels blijft hangen in één tijd op de schoen nemen om zo knap de 2-1 op de bordjes te plaatsen (mijn wapperende blaadjes eigenlijk). Ook in verdediging zetten Arne en Simon hun beste beentje voor, met een sterke verdediging op Moussa die niet veel kan beginnen. Ook op lange ballen anticiperen we verder goed.We speelden dan ook een uitstekend eerste kwart.

In het tweede kwart beginnen we terug goed, met acties gestart vanuit de achterlinie. In de 2’ zien we een mooie aanval via Bavo (rechtsvoor) naar Ward en de inmiddels ingevallen Yarne (op links voor). Toch zet Brussels ons iets meer onder druk, met ook  verschillende aanvallen na elkaar, maar die leveren telkens niets op. De stand blijft dan ook 2-1 wanneer we de kleedkamers opzoeken.

In het derde kwart krijgen we hetzelfde scenario als in het begin van de wedstrijd met de verre bal, maar Arne kan hem op tijd wegkoppen .32’ corner voor ons na actie op rechts van Illiano. Het spel gaat verder op en neer zonder dat er enige verandering in de score komt.

In het vierde kwart starten we terug knap, via acties van Illiano en  ja hoor in de 49’ krijgen we een mooi schot van Illiano dat binnengaat: 3-1 . Nu volgt nog een spannend slot waarin we jammer genoeg de duimen moesten leggen, want Brussels komt eerst op 3-2 waarna de uitstekende leidende ref een fout op Jens voor ons doel laat voorbijgaan en ze hier dan de 3-3 kunnen maken.Dit ware dan ook een mooie en verdiende uitslag geweest, maar een foutje van onze keeper die tot dan een schitterende partij speelde, geeft dan toch aanleiding tot de uiteindelijke 3-4. Maar niet getreurd, we speelden een inderdaad een  beresterke partij die een mooie afsluiter van onze heenronde was en waarin we duidelijk de evolutie van al onze jongens konden aanschouwen.
Welgezind gingen we dan ook naar ons afsluitend etentje… met de gekende gevolgen de dag nadien…


(Verslag: Patricia)

21:34 Gepost door Gert in Ploeg Bart 08-09 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

KMSK Deinze TB - KV Oostende B: 2-2

Speelden voor Deinze: Ward, Arne, Dries L, Yarne, Stef, Illiano, Simon, Tibo, Bavo en Jens

Op zondag 14/12 moest er met de U10 Bart tegen Oostende B aangetreden worden.
Gelukkig was de bittere koude en ijsvorming op het terrein van de dagen ervoor verdwenen.
Van bij de start gingen we meteen goed combineren en waren we voortdurend in de aanval. Reeds in de 2’ kregen we een mooie actie van Illiano op links, gevolgd door een goede voorzet maar de bal ging juist voorlangs naast. Zo noteerde ik verder aan de lopende band mooie acties, echter zonder doelpunt als beloning. Oostende ging enkel voor de counter en zo ook in de 10’: eerste kans Oostende en ja hoor:0-1. Onze jongens lieten de moed niet zakken en gingen op zoek naar het verlossende eerste doelpunt. In de 12’ zagen we een schot op doel van Arne, gevolgd door enkele corners in ons voordeel. In de laatste minuut nog een prima voorzet op doel van Illiano, maar het ontbrak Jens net aan kracht om de bal die in de goede richting ging achter de doellijn te krijgen. De stand na het eerste kwart bleef dan ook 0-1.

Ook in het tweede kwart gingen we onmiddellijk in de aanval met van in het begin een trap op doel van Illiano, maar naast. Dan 2’ mooie combinatie van Tibo naar Simon die de bal naar Arne past en die steekt op zijn beurt door naar Illiano, maar alweer nipt naast. 3’ pas van Arne naar Bavo en schot, maar de keeper redt en zet om in corner . Weerom krijgen we het deksel op de neus, want hoewel Oostende nog niet was over geweest maken ze in 23’ toch de 0-2. We zetten toch door en krijgen verschillende kansen die ofwel nipt naast ofwel door de keeper worden ontzet. Dan eindelijk in 29’ een mooie actie van Illiano op rechts die mooi Bavo aanspeelt en die werkt koel af door hem netjes naast de keeper te schuiven: 1-2 en zo gaan we de rust in.

Na de rust tappen we uit hetzelfde vaatje en krijgen we diverse kansen en mooie combinaties, maar ook hier blijven de doelpunten uit. Zelfs onze achterhoede komt geregeld mee naar voor ,met in de 13’ Simon die mooi doorgaat op links en mooi schiet, maar net naast besluit. Onze verdediging staat op punt en we krijgen geen doelpunten van Oostende.

In het laatste kwart gaan we dan ook op zoek naar de gelijkmaker. Reeds in de 47’ pas van Illiano naar Yarne op de paal en buiten doel. In de 49’ geeft Arne de bal mee aan Yarne die voorzet, maar de keeper redt en in de rebound lanceert Jens een mooi schot nipt over.We krijgen ook nog een corner en een schot op doel. In de 13’ goed werk van Illiano: pas naar Arne die doorpast naar Yarne, die op zijn beurt voorzet naar Jens. Die bezorgt de bal weer aan Illiano en goal: 2-2.Waarna we nog enkele schitterende kansen krijgen, maar toch niet meer kunnen afwerken . We zagen deze zondagmorgen dan ook mooi voetbal met tal van kansen en toch nog een goed resultaat. Met dank ook aan de supporters en in het bijzonder ook Dries De Vrieze, die we hopelijk terug in de rangen mogen verwelkomen na de winterstop.

(verslag: Patricia)

21:25 Gepost door Gert in Ploeg Bart 08-09 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |