02-02-09

Olympic Charleroi A - KMSK Deinze TT: 2-3

Royal Olympic Club Charleroi Marchienne. Zo heet de club waartegen we gevochten hebben vorige zondag. Een hele mond vol en dan nog wel in het Frans. Na een beetje sightseeing   door de straten van Charleroi bij gebrek aan GPS, kwamen we toch nog tijdig aan om de witte bevroren grasmat van de jeugd van Charleroi te betreden. Een geduchte tegenstander, want de ploeg van Bart had daar ter plaatste met 7-4 de duimen moeten leggen. “Opgepast voor de schenen”, hadden we nog meegekregen als waarschuwing voor de stevig voetballende A-ploeg van Charleroi.

Het duurde wel tot in de 7de minuut vooraleer we het eerste doelgevaar zagen. Maar Arnoud kon het gevaar deftig weren. We speelden mooi voetbal, tik tik en nog eens tik, er werd niet te veel met de bal aan de voet gelopen, het bevel van Tom werd goed opgevolgd. Toch zagen we net voor de rust Charleroi scoren nadat we gepakt werden tijdens het uitvoetballen, we weten ondertussen dat dit kan gebeuren:  1-0.

We waren nog maar net gestart in het tweede kwartier en Simon kon zijn kunsten tonen door de bal voor de doellijn weg te trappen en de netten zuiver te houden. Tijd voor wat Deinzense actie moeten onze mannen gedacht hebben, want op assist van Delano kon Yarno even later de 1-1 laten optekenen.  Ook Arne verhoogde de druk op het doel van de tegenstander met een trap vanaf de baklijn, maar eindigde net naast. Slechts een minuut later kan Reinhard ook zijn trap verzilveren: 1-2.  Natuurlijk lieten de “Charleroinezen” dit niet zomaar gebeuren en ze vochten terug, met de gelijkmaker als gevolg: 2-2.  Net voor de rust zagen we toch nog een mooie combinatie tussen Arne, Delano en Reinhard,  maar de bal eindigde net naast de paal. We kregen voldoende kansen maar konden ze niet altijd benutten.

Het derde kwartier was het kwartier van de corners. Andres was de trapper van dienst.  Lorenzo kon sterk uithalen op een corner maar botste toch op een verdediger net voor de goal.  De tegenstander kon niet meer aan onze baklijn geraken en met de aanhoudende druk op hun goal kon een voorsprong niet lang meer uitblijven. Opnieuw naar aanleiding van een corner kon Reinhard gebruik maken van een kleine opening links van de keeper om de bal tegen de netten te trappen:  2-3.   Daarna kregen we nog enkele kansen, Reinhard nogmaals op een corner van Andres eindigde net naast, Thibeau kreeg een voorzet van Arne en eindigde ongelukkig op de paal  (hoe was dat mogelijk?).

In het vierde kwartier speelden we op behoud. Een ijzersterke verdediging met Simon op links, Francis op rechts en Andres centraal weerde elke aanval.  Korte pasjes, de bal laten rollen, uitvoetballen, allemaal werken voor elkaar, als vrienden onder mekaar,  onder de positieve coaching van trainer Tom: een totale ommekeer ten opzichte van het fiasco van vorige week.  Dit is het spel waarvoor we komen. Hier kunnen andere ploegen nog iets van leren…

Het was ook een faire match zonder noemenswaardige fouten, we onthouden vooral het mooie spel en de gedrevenheid en inzet van onze mannen. Dat we soms te weinig kracht in onze trappen hebben, kunnen we amper als een verwijt vernoemen, nog 10 boterhammen met choco en enkele snoepjes van in de voetbalkantines en dat zal wel beteren. 

KMSK Deinze speelde met: Lorenzo, Arne,  Thibeau, Andres, Delano, Simon, Francis,   Reinhard, Arne en Arnoud in de goal.  
Siel en Gianni bleven thuis wegens ziekte.  

(Verslag: Geert)

12:23 Gepost door Gert in Ploeg Claude 2008 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.