09-02-09

SK Ronse - KMSK Deinze TB: 2 - 12

Om de omstandigheden van de wedstrijd te schetsen volgt eerst een korte geografische omschrijving. Ronse ligt in het hart van de Vlaamse Ardennen. In de heuvels van deze prachtige omgeving wisselen poreuze zandlagen af met ondoordringbare kleilagen. Op de plaatsen waar deze kleilagen "dagzomen" (aan de oppervlakte komen) sijpelt het water uit de grond. De lokale bewoners, ook niet van gisteren, hebben meestal weldoordacht gebruik gemaakt van deze plekken en hebben er bedrijfjes opgericht als Top-bronnen (Brakel) en Straal-bronnen (Maarkedal). In Ronse echter is men op het lumineuze idee gekomen om op een dergelijke plek de voetbalterreinen van het plaatselijke SK aan te leggen. Kortom: het sopte behoorlijk op het modderveld tijdens de derby SK Ronse - KMSK Deinze van zondagochtend...

Ondanks de miserabele omstandigheden slaagt onze U10 erin om voetbal op het doorweekte terrein te leggen dat even sprankelend is als een pas geopende fles Eaulala Bruis. Het begint nochtans slecht. Een vrije trap in ons voordeel wordt door de plaatselijke keeper onschadelijk gemaakt. Een snel uitgevoerde tegenaanval van Ronse volgt en meteen staat de 1-0 op het bord. Onze jongens laten zich niet ontmoedigen en leggen enkele mooie combinaties op de mat, voorlopig zonder echt gevaarlijk te kunnen zijn. Onder meer Jens laat zich opmerken met een prachtig schot, al even mooi weggetikt door de plaatselijke doelman. Op een hoekschop kopt Arne nipt naast en Jens ziet opnieuw een schot onschadelijk gemaakt door de keeper. In de 12de minuut levert Ward vanop rechts de perfecte assist af, zodat Jens de 1-1 tegen de netten kan prikken.

Het tweede kwart begint letterlijk doeltreffend, met een assist van Bavo tot bij Arne die de 1-2 scoort. Enkele minuten later, na een mooie combinatie, probeert Bavo het zelf. Zijn schot stuit op de keeper. In de 22ste minuut kan Ward van dichtbij de 1-3 scoren. De thuisploeg kan nu maar sporadisch meer uit de oranje-zwarte omknelling geraken. In de 23ste minuut speelt Ward Arne aan. Die schudt een paar mooie dribbels én de 1-4 uit zijn mouw. Dries L, die een sterke wedstrijd speelt, ziet een poging net naast gaan. Vlak voor de rust kan Ronse nog eens een gevaarlijke tegenaanval opzetten, maar Ids sprint uit zijn doel, is sneller dan de blauw-rode spits en kan met de voet de bal ontzetten.

In het derde kwart krijgen we een echt oranje-zwart doelpuntenfestijn. Maar daarvoor is eerst een tegengoal nodig. Na een hoekschop voor Ronse raakt de bal maar niet weg, tot hij uiteindelijk tegen onze netten belandt: 2-4. De reactie mag er zijn. Deinze trapt af, de bal komt meteen bij Illiano, die slalomt voorbij alles en iedereen en legt beheerst de 2-5 in doel. Amper twee minuten later speelt Jens opnieuw Illiano aan. Die bezorgt de bal aan Dries L, die zonder aarzelen de 2-6 scoort. Nog eens twee minuten later gaat Arne solo. Zijn voorzet-schot belandt via een rood-blauwe verdediger in doel: 2-7. In de 11de minuut zorgt Dries L voor de assist tot bij Illiano, die zonder mededogen nummer 8 voorbij de Ronsische doelman deponeert.

In het begin van het laatste kwart kan (alweer) Jens na (alweer) een mooie voorzet van Ward de 2-9 aantekenen. Luttele seconden later treft Bavo de lat. Uitstel van executie, want nog altijd in dezelfde minuut scoort Ward via een Ronsenaar de 2-10. Tien minuten voor tijd levert een sterke Yarne een perfecte voorzet af, zodat Ward van dichtbij en deze keer zonder rood-blauwe hulp de 2-11 kan aantekenen. Daarna besluit Illiano nog tot twee keer toe op de keeper, tot uiteindelijk Jens de 2-12 eindstand in het mandje kan leggen.

Onze voorhoede stal vandaag de show, maar ook Ids, Simon en Tibo speelden achteraan een meer dan degelijke partij. Ze lieten zich niet op foutjes betrappen en lagen meer dan eens aan de basis van de vlotte combinaties. Dries DV kon meedoen aan de opwarming, maar vond het verstandiger om niet aan de aftrap te komen. We zijn er zeker van dat we hem heel binnenkort weer aan het werk zullen zien tijdens een wedstrijd.

Iedereen van harte proficiat gewenst met deze mooie prestatie!

15:16 Gepost door Gert in Ploeg Bart 08-09 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-02-09

Olympic Charleroi A - KMSK Deinze TT: 2-3

Royal Olympic Club Charleroi Marchienne. Zo heet de club waartegen we gevochten hebben vorige zondag. Een hele mond vol en dan nog wel in het Frans. Na een beetje sightseeing   door de straten van Charleroi bij gebrek aan GPS, kwamen we toch nog tijdig aan om de witte bevroren grasmat van de jeugd van Charleroi te betreden. Een geduchte tegenstander, want de ploeg van Bart had daar ter plaatste met 7-4 de duimen moeten leggen. “Opgepast voor de schenen”, hadden we nog meegekregen als waarschuwing voor de stevig voetballende A-ploeg van Charleroi.

Het duurde wel tot in de 7de minuut vooraleer we het eerste doelgevaar zagen. Maar Arnoud kon het gevaar deftig weren. We speelden mooi voetbal, tik tik en nog eens tik, er werd niet te veel met de bal aan de voet gelopen, het bevel van Tom werd goed opgevolgd. Toch zagen we net voor de rust Charleroi scoren nadat we gepakt werden tijdens het uitvoetballen, we weten ondertussen dat dit kan gebeuren:  1-0.

We waren nog maar net gestart in het tweede kwartier en Simon kon zijn kunsten tonen door de bal voor de doellijn weg te trappen en de netten zuiver te houden. Tijd voor wat Deinzense actie moeten onze mannen gedacht hebben, want op assist van Delano kon Yarno even later de 1-1 laten optekenen.  Ook Arne verhoogde de druk op het doel van de tegenstander met een trap vanaf de baklijn, maar eindigde net naast. Slechts een minuut later kan Reinhard ook zijn trap verzilveren: 1-2.  Natuurlijk lieten de “Charleroinezen” dit niet zomaar gebeuren en ze vochten terug, met de gelijkmaker als gevolg: 2-2.  Net voor de rust zagen we toch nog een mooie combinatie tussen Arne, Delano en Reinhard,  maar de bal eindigde net naast de paal. We kregen voldoende kansen maar konden ze niet altijd benutten.

Het derde kwartier was het kwartier van de corners. Andres was de trapper van dienst.  Lorenzo kon sterk uithalen op een corner maar botste toch op een verdediger net voor de goal.  De tegenstander kon niet meer aan onze baklijn geraken en met de aanhoudende druk op hun goal kon een voorsprong niet lang meer uitblijven. Opnieuw naar aanleiding van een corner kon Reinhard gebruik maken van een kleine opening links van de keeper om de bal tegen de netten te trappen:  2-3.   Daarna kregen we nog enkele kansen, Reinhard nogmaals op een corner van Andres eindigde net naast, Thibeau kreeg een voorzet van Arne en eindigde ongelukkig op de paal  (hoe was dat mogelijk?).

In het vierde kwartier speelden we op behoud. Een ijzersterke verdediging met Simon op links, Francis op rechts en Andres centraal weerde elke aanval.  Korte pasjes, de bal laten rollen, uitvoetballen, allemaal werken voor elkaar, als vrienden onder mekaar,  onder de positieve coaching van trainer Tom: een totale ommekeer ten opzichte van het fiasco van vorige week.  Dit is het spel waarvoor we komen. Hier kunnen andere ploegen nog iets van leren…

Het was ook een faire match zonder noemenswaardige fouten, we onthouden vooral het mooie spel en de gedrevenheid en inzet van onze mannen. Dat we soms te weinig kracht in onze trappen hebben, kunnen we amper als een verwijt vernoemen, nog 10 boterhammen met choco en enkele snoepjes van in de voetbalkantines en dat zal wel beteren. 

KMSK Deinze speelde met: Lorenzo, Arne,  Thibeau, Andres, Delano, Simon, Francis,   Reinhard, Arne en Arnoud in de goal.  
Siel en Gianni bleven thuis wegens ziekte.  

(Verslag: Geert)

12:23 Gepost door Gert in Ploeg Claude 2008 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |