18-03-09

VW Hamme - KMSK Deinze TC: 3 - 2

Dit weekend speelden we tegen de vigoristjes, zoals ze zich zelf plegen te noemen. Het zijn de mannen van Hamme en ze spelen in het Vigor Wuitensstadion.  Op hun website vond ik een verslag van de wedstrijd van zondag:  http://www.jeugd.vwhamme.be/   Blijkbaar was het niet alleen de scheids die lichtjes floot in het voordeel van de Hammenaren, maar is ook de verslagschrijver zijn eigen mensen goed genegen. Misschien terecht, want het feit dat we de boot ingingen habben we volledig aan onszelf te danken. 

Over het eerste en tweede kwartier kan ik weinig positief zijn. We kregen geen vat op het spel. De bal ging op en neer, maar geraakte met moeite tot aan de baklijn. We zagen verwoede pogingen van Siel, die Yarno aanspeelde en vervolgens Simon de kans liet om te trappen op goal. Maar de keeper had het onder controle. Francis trapte te veel de bal weg. We verloren veel duels. Elke fout werd gefloten, zelfs balvoordeel telde niet, maar we hadden maar vlugger moeten reageren op de passen van onze ploegmaats. Ids slaagde er in de netten schoon te houden tot de laatste minuut voor de rust: onze tegenstanders konden toch de 1-0 laten noteren.

In het derde kwartier noteerden we enkele mooie pogingen om het tij te doen keren. Thibeau, Siel en Andres legden een mooie combinatie op de grasmat, maar hun poging eindigde net naast. Op een vrije trap van Francis, mooi voor doel, kon Siel een harde kopstoot forceren, maar die belande net naast. Ondanks ons weerwerk konden de vigoristjes toch nog tweemaal scoren.

Onbegrijpelijk maar waar, het duurde tot het vierde kwartier voordat we onze tanden konden laten zien. Gretigheid en vechtlust maakten zich baas van onze mannen.  In de vijfde minuut konden we een vrije trap van Francis niet verzilveren, want Thibeau eindigde met een trap op de keeper en in de rebound besloot Simon net naast.  In de 10de minuut kon Yarno een terugspeelbal naar de Hammense keeper onderscheppen en hij liet Siel afwerken: 3-1.
Niet veel later dribbelde Siel de verdediging en stonden Delano en Thibeau alleen voor de keeper. Delano stond de bal af aan Thibeau, die de bal kon binnentikken:  3-2.

Met nog drie minuten te gaan, koesterden we toch nog hoop op een gelijkmaker, maar het mocht niet baten. Een slechte opgezette corner resulteerde naast doel en de scheids floot af. Opluchting bij Hamme, verdeeldheid in het Deinze-kamp, want er had meer ingezeten. De moeilijke tijden dienen dringend afgesloten te worden met een overwinning. Het zelfvertrouwen van onze U10 dient een duwtje te krijgen. Volgende keer beter. 


KMSK Deinze speelde met: Lorenzo, Arne,  Thibeau, Andres, Delano, Simon, Francis, Siel, Yarno en Ids  in de goal.  
Gianni, Reinhard en Arnoud hadden rust.  


(Verslag: Geert)

vw hamme

09:21 Gepost door Gert in Ploeg Claude 2008 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.