22-03-09

Olympique Charleroi - KMSK Deinze TB: 0-1

Na een lange bus- of autorit en veel te vroeg opstaan, komen we rond 9 uur toe aan de sportaccommodatie van Olympique, in een industriële uithoek van het op zich al grauwe Charleroi. Gelukkig schijnt er een uitbundige lentezon om toch nog voor een beetje kleur te zorgen.

Het is opnieuw aanpassen aan de fysieke stijl van de tegenstander, met bewonderenswaardig veel inzet maar jammer genoeg ook veel geduw, getrek en (soms te) stevig spel. Arne is vandaag de geknipte centrale verdediger, die zich niet opzij laat zetten door de Waaltjes. Bavo mag starten op de "10". Ward en Dries spelen respectievelijk links en rechts vooraan, Yarne en Jens achteraan. Ids mag in doel proberen om zijn netten schoon te houden.

Het eerste gevaar komt er in de tweede minuut, maar de poging van Ward strandt op de keeper. Meteen daarna mag die Karolingische doelman een blauwe keeperstrui van Deinze aantrekken, want met zijn oranje-zwarte uitrusting lijkt hij wel héél erg op een veldspeler van onze U10. De strijd speelt zich vooral af op het middenveld, met weinig uitgespeelde kansen aan beide kanten. In de zevende minuut breekt Charleroi uit, maar het schot van de Karolingers spat uit elkaar op de paal. Bij een volgende Waalse uitbraak spurt Ids uit zijn doel en kan hij met de voet de bal ontfutselen van de doorgebroken spits. Jens stuurt Dries de diepte in, maar die botst op de keeper. In de twaalfde minuut zien we toch eens een mooie voetballende combinatie, maar het schot van Illiano gaat over de dwarslat. Kort daarop een vlotte combinatie tussen Ward en Dries, maar een verdediger kan de poging van Dries nog op de lijn wegwerken. Vlak voor de eerste rust hebben wij dan weer het geluk aan onze zijde, als een aanvaller van Charleroi onbegrijpelijk mist voor een lege goal.

Het tweede kwart neemt Tibo plaats op de "10" en neemt Simon zijn vertrouwde stek links achteraan weer in. De eerste twaalf minuten van het tweede kwart zijn gemakkelijk samen te vatten: veel strijd, weinig gevaar. "Bijzonder stevig spel van Charleroi", staat in mijn notities. Dat leidt drie minuten voor de rust tot een vrije trap voor onze U10. Jens legt af tot bij Illiano, maar zijn schot belandt in de muur, die van de scheidsrechter wel héél erg dicht mag staan. Het is het sein voor Deinze om nog een paar keer gevaarlijk te zijn, onder meer met een schot van Illiano, gepareerd door de keeper. Illiano besluit nog eens nipt naast, na mooi voorbereidend werk van Bavo. Ook Simon ziet een verdienstelijke poging nipt naast gaan.

Na de rust is Deinze de gevaarlijkste ploeg, wat leidt tot een aantal hoekschoppen. Ook Tibo steekt nog eens de neus aan het venster, met een schot in de armen van de doelman. Na een minuut of negen verstuurt Illiano een perfecte "kruis"-voorzet van de linkerkant van het veld naar de rechterkant. Het mooie vluchtschot van Bavo gaat over. In de elfde minuut bezorgt Yarne de bal aan Illiano, de doelman duwt de poging in hoekschop. Simon kopt de corner voorlangs. Ook Charleroi breekt nog een paar keer uit, maar Simon en Dries zijn bij de pinken en ook doelman Ids laat zich niet doen door de stevige Walen. Onder meer in de voorlaatste minuut van het derde kwart pareert hij een schot van de Karolingers.

Het laatste kwart begint met een stevig schot van Charleroi, klemvast gepakt door onze keeper. Een minuutje later zet Yarne zich door op links, maar ook de doelman aan de overkant is paraat. Terwijl we deze actie noteren, zien we uit onze ooghoeken hoe een verdediger van Charleroi al voor de tweede keer redding moet brengen op de lijn. In de vijfde minuut strandt een poging van de Walen in de armen van Ids. Onze keeper trapt snel uit tot bij Yarne, die in één tijd verlengt tot bij Ward, die alleen op de keeper mag afgaan. Ward twijfelt niet, maar zijn schot spat via de lat opnieuw het veld in. Tibo is attent gevolgd en met een prachtige trap belandt de bal alsnog tegen de netten: 0-1. Charleroi reageert met veel - laat ons beleefd zeggen - "karakter", wat door de scheidsrechter al de hele wedstrijd op een totaal andere manier wordt geïnterpreteerd dan door trainer Bart. Dat leidt er uiteindelijk toe dat de wedstrijd een paar minuten voor tijd wordt gestaakt.

Wat we vandaag te zien kregen, was niet meteen schitterend combinatievoetbal, maar we moeten al onze spelers feliciteren met de volwassen manier waarop ze met het stevige spel zijn omgegaan.

13:49 Gepost door Gert in Ploeg Bart 08-09 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.