22-03-09

Olympique Charleroi - KMSK Deinze TB: 0-1

Na een lange bus- of autorit en veel te vroeg opstaan, komen we rond 9 uur toe aan de sportaccommodatie van Olympique, in een industriële uithoek van het op zich al grauwe Charleroi. Gelukkig schijnt er een uitbundige lentezon om toch nog voor een beetje kleur te zorgen.

Het is opnieuw aanpassen aan de fysieke stijl van de tegenstander, met bewonderenswaardig veel inzet maar jammer genoeg ook veel geduw, getrek en (soms te) stevig spel. Arne is vandaag de geknipte centrale verdediger, die zich niet opzij laat zetten door de Waaltjes. Bavo mag starten op de "10". Ward en Dries spelen respectievelijk links en rechts vooraan, Yarne en Jens achteraan. Ids mag in doel proberen om zijn netten schoon te houden.

Het eerste gevaar komt er in de tweede minuut, maar de poging van Ward strandt op de keeper. Meteen daarna mag die Karolingische doelman een blauwe keeperstrui van Deinze aantrekken, want met zijn oranje-zwarte uitrusting lijkt hij wel héél erg op een veldspeler van onze U10. De strijd speelt zich vooral af op het middenveld, met weinig uitgespeelde kansen aan beide kanten. In de zevende minuut breekt Charleroi uit, maar het schot van de Karolingers spat uit elkaar op de paal. Bij een volgende Waalse uitbraak spurt Ids uit zijn doel en kan hij met de voet de bal ontfutselen van de doorgebroken spits. Jens stuurt Dries de diepte in, maar die botst op de keeper. In de twaalfde minuut zien we toch eens een mooie voetballende combinatie, maar het schot van Illiano gaat over de dwarslat. Kort daarop een vlotte combinatie tussen Ward en Dries, maar een verdediger kan de poging van Dries nog op de lijn wegwerken. Vlak voor de eerste rust hebben wij dan weer het geluk aan onze zijde, als een aanvaller van Charleroi onbegrijpelijk mist voor een lege goal.

Het tweede kwart neemt Tibo plaats op de "10" en neemt Simon zijn vertrouwde stek links achteraan weer in. De eerste twaalf minuten van het tweede kwart zijn gemakkelijk samen te vatten: veel strijd, weinig gevaar. "Bijzonder stevig spel van Charleroi", staat in mijn notities. Dat leidt drie minuten voor de rust tot een vrije trap voor onze U10. Jens legt af tot bij Illiano, maar zijn schot belandt in de muur, die van de scheidsrechter wel héél erg dicht mag staan. Het is het sein voor Deinze om nog een paar keer gevaarlijk te zijn, onder meer met een schot van Illiano, gepareerd door de keeper. Illiano besluit nog eens nipt naast, na mooi voorbereidend werk van Bavo. Ook Simon ziet een verdienstelijke poging nipt naast gaan.

Na de rust is Deinze de gevaarlijkste ploeg, wat leidt tot een aantal hoekschoppen. Ook Tibo steekt nog eens de neus aan het venster, met een schot in de armen van de doelman. Na een minuut of negen verstuurt Illiano een perfecte "kruis"-voorzet van de linkerkant van het veld naar de rechterkant. Het mooie vluchtschot van Bavo gaat over. In de elfde minuut bezorgt Yarne de bal aan Illiano, de doelman duwt de poging in hoekschop. Simon kopt de corner voorlangs. Ook Charleroi breekt nog een paar keer uit, maar Simon en Dries zijn bij de pinken en ook doelman Ids laat zich niet doen door de stevige Walen. Onder meer in de voorlaatste minuut van het derde kwart pareert hij een schot van de Karolingers.

Het laatste kwart begint met een stevig schot van Charleroi, klemvast gepakt door onze keeper. Een minuutje later zet Yarne zich door op links, maar ook de doelman aan de overkant is paraat. Terwijl we deze actie noteren, zien we uit onze ooghoeken hoe een verdediger van Charleroi al voor de tweede keer redding moet brengen op de lijn. In de vijfde minuut strandt een poging van de Walen in de armen van Ids. Onze keeper trapt snel uit tot bij Yarne, die in één tijd verlengt tot bij Ward, die alleen op de keeper mag afgaan. Ward twijfelt niet, maar zijn schot spat via de lat opnieuw het veld in. Tibo is attent gevolgd en met een prachtige trap belandt de bal alsnog tegen de netten: 0-1. Charleroi reageert met veel - laat ons beleefd zeggen - "karakter", wat door de scheidsrechter al de hele wedstrijd op een totaal andere manier wordt geïnterpreteerd dan door trainer Bart. Dat leidt er uiteindelijk toe dat de wedstrijd een paar minuten voor tijd wordt gestaakt.

Wat we vandaag te zien kregen, was niet meteen schitterend combinatievoetbal, maar we moeten al onze spelers feliciteren met de volwassen manier waarop ze met het stevige spel zijn omgegaan.

13:49 Gepost door Gert in Ploeg Bart 08-09 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-03-09

Paastoernooi afgelast

Op de officiële website van KMSK Deinze lazen we de volgende mededeling:

Met pijn in het hart heeft het jeugdbestuur moeten beslissen dat het komend Paastornooi andermaal zal moeten afgelast worden.
Vorig jaar was de sneeuw de grote spelbreker en dit jaar zijn het verbouwingen aan onze infrastructuur die roet in het eten komen gooien.
Zoals u weet zijn ze onlangs begonnen met de renovatie en verdere uitbouw van het Jeugdcomplex. De impact van deze werken op de jeugdwerking lijkt groter te zijn dan eerder gepland. Komt daarbij dat de werken vlugger opschieten dan oorspronkelijk gepland.
Vooral uit veiligheidsoverweging is het zo goed als onmogelijk deze toch wel serieuze organisatie te laten doorgaan.
Het was dan ook de trieste taak van ons jeugdbestuur de reeds vele ingeschreven ploegen
deze afgelasting te moeten melden.
De wetenschap dat wij vanaf augustus aan de slag kunnen in een totaal vernieuwd complex verzacht echter de pil. Nu reeds hebben wij alle ploegen reeds vriendelijk uitgenodigd om volgend jaar in 2010 langs te komen in ons vernieuwd complex voor een nieuwe editie van ons Paastornooi.
Het jeugdbestuur wil zich toch langs deze weg aan alle betrokkenen excuseren voor deze maatregel en hoopt op sportief begrip.
Vragen ivm met de afgelasting of het tornooi kunnen steeds verkregen worden op ons jeugdsecretariaat.

Met dank voor het begrip,

Het Jeugdbestuur

19:15 Gepost door Gert in Informatie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-03-09

VW Hamme - KMSK Deinze TC: 3 - 2

Dit weekend speelden we tegen de vigoristjes, zoals ze zich zelf plegen te noemen. Het zijn de mannen van Hamme en ze spelen in het Vigor Wuitensstadion.  Op hun website vond ik een verslag van de wedstrijd van zondag:  http://www.jeugd.vwhamme.be/   Blijkbaar was het niet alleen de scheids die lichtjes floot in het voordeel van de Hammenaren, maar is ook de verslagschrijver zijn eigen mensen goed genegen. Misschien terecht, want het feit dat we de boot ingingen habben we volledig aan onszelf te danken. 

Over het eerste en tweede kwartier kan ik weinig positief zijn. We kregen geen vat op het spel. De bal ging op en neer, maar geraakte met moeite tot aan de baklijn. We zagen verwoede pogingen van Siel, die Yarno aanspeelde en vervolgens Simon de kans liet om te trappen op goal. Maar de keeper had het onder controle. Francis trapte te veel de bal weg. We verloren veel duels. Elke fout werd gefloten, zelfs balvoordeel telde niet, maar we hadden maar vlugger moeten reageren op de passen van onze ploegmaats. Ids slaagde er in de netten schoon te houden tot de laatste minuut voor de rust: onze tegenstanders konden toch de 1-0 laten noteren.

In het derde kwartier noteerden we enkele mooie pogingen om het tij te doen keren. Thibeau, Siel en Andres legden een mooie combinatie op de grasmat, maar hun poging eindigde net naast. Op een vrije trap van Francis, mooi voor doel, kon Siel een harde kopstoot forceren, maar die belande net naast. Ondanks ons weerwerk konden de vigoristjes toch nog tweemaal scoren.

Onbegrijpelijk maar waar, het duurde tot het vierde kwartier voordat we onze tanden konden laten zien. Gretigheid en vechtlust maakten zich baas van onze mannen.  In de vijfde minuut konden we een vrije trap van Francis niet verzilveren, want Thibeau eindigde met een trap op de keeper en in de rebound besloot Simon net naast.  In de 10de minuut kon Yarno een terugspeelbal naar de Hammense keeper onderscheppen en hij liet Siel afwerken: 3-1.
Niet veel later dribbelde Siel de verdediging en stonden Delano en Thibeau alleen voor de keeper. Delano stond de bal af aan Thibeau, die de bal kon binnentikken:  3-2.

Met nog drie minuten te gaan, koesterden we toch nog hoop op een gelijkmaker, maar het mocht niet baten. Een slechte opgezette corner resulteerde naast doel en de scheids floot af. Opluchting bij Hamme, verdeeldheid in het Deinze-kamp, want er had meer ingezeten. De moeilijke tijden dienen dringend afgesloten te worden met een overwinning. Het zelfvertrouwen van onze U10 dient een duwtje te krijgen. Volgende keer beter. 


KMSK Deinze speelde met: Lorenzo, Arne,  Thibeau, Andres, Delano, Simon, Francis, Siel, Yarno en Ids  in de goal.  
Gianni, Reinhard en Arnoud hadden rust.  


(Verslag: Geert)

vw hamme

09:21 Gepost door Gert in Ploeg Claude 2008 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-03-09

Foto-albums tegen Turnhout en Oostende

Er zijn (eindelijk) twee nieuwe foto-albums beschikbaar, beide van ploeg U10/2. Het eerste is van de wedstrijd tegen KV Oostende A, gespeeld op 15 februari. Het tweede is van de wedstrijd tegen Turnhout, op 1 maart. Klik op de foto's hieronder om de albums te openen.

De albums zijn nu nog erg uitgebreid. Over een weekje zal ik alleen de best gelukte foto's laten staan, om wat webruimte uit te sparen. Profiteer er dus van om nu de foto's die je wil bewaren te downloaden en te bewaren!

 

 

KMSK Deinze U10/2 - Turnhout

 

 

KMSK Deinze U10/2 - KV Oostende A

13:11 Gepost door Gert in Foto's en beelden | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-03-09

Mee oplopen tegen Lierse

Zaterdag 7 maart loopt de U10 mee op met de eerste ploeg, voor de wedstrijd tegen Lierse. Aangezien het om een "risico"-wedstrijd gaat, is het stadion niet per auto bereikbaar. Vanaf 19u is de Stadionlaan afgesloten vanaf het Kongoplein (de rotonde met de fontein). Bij de vorige gelegenheid (tegen Antwerp) hebben een aantal ouders de toestemming gekregen om de spelertjes af te zetten aan het stadion en dan terug te keren om elders te gaan parkeren, maar ik weet niet of de ordediensten vanavond ook zo welwillend zullen zijn.
De jeugdingang zal waarschijnlijk evenmin bereikbaar zijn, omdat daar ook de ingang is voor de bezoekende supporters en de Deinze-supporters langs de andere kant binnen moeten. Afspraak dus om 19.30 uur aan de hoofdkassa achteraan (langs het Schipdonkkanaal, aan de kant van de hoofdtribune).
Qua uitrusting: graag aantreden in uitgangstraining.

Uw co-afgevaardigde Gert

13:32 Gepost door Gert in Informatie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |