07-04-09

KMSK Deinze TB - KV Oostende B: 4-1

Op alweer een mistige zondagochtend in de Brielmeersen geven we het sympathieke KV Oostende B partij, een tegenstander die altijd garant staat voor een aangename, spannende en gelijkopgaande partij voetbal. Dat zal zich vandaag vertalen in een wedstrijd die voor een groot deel op het middenveld wordt beslecht. De eerste vijf minuten noteren we niet meteen een grote kans. Beide ploegen houden elkaar in evenwicht. In de zesde minuut kan Dries L doorbreken, maar hij stuit op de keeper. Een minuutje later zorgt Illiano voor de assist en kan Yarne de score openen: 1-0. Illiano zelf besluit kort daarop ook nog eens op de doelman. Ook Oostende zorgt voor het nodige gevaar en Ids moet bij een aantal snelle tegenaanvallen alles uit de kast halen om zijn netten schoon te houden.

In de tiende minuut moeten zowel Jens als Dries na een ongelukkige (en onvrijwillige) fase naar de kant voor verzorging. Dat maakt dat uw verslaggever-afgevaardigde de laatste minuten van het eerste kwart en de eerste vijf minuten van het tweede kwart niet heeft gezien. Nadat ik het verbandkistje weer heb opgeborgen, hoor ik dat het inmiddels 1-1 staat, na een wat ongelukkige own-goal van onze kant. Kort daarop kunnen Jens en Dries hun plaats op het veld gelukkig weer innemen. Voor de rust wordt er niet meer gescoord.

Bij het begin van het derde kwart laat onze U10 zich niet afleiden door de karavaan van de Ronde van Vlaanderen, die met veel lawaai langs de jeugdterreinen passeert. Terwijl toekomstig winnaar Stijn Devolder langsfietst, kopt Ward een corner perfect binnen: 2-1. Twee minuten later verstuurt Jens een mooie voorzet vanop rechts, de kopbal van Arne wordt in corner verwerkt. In de achtste minuut is Dries opnieuw door. Hij kapt zijn tegenstander uit, maar besluit naast de goal. Jens verstuurt een knap schot vanuit de tweede lijn, maar de doelman is bij de pinken. Ondertussen voetbalt Oostende aardig mee. Drie minuten voor het einde van het derde kwart pakt Ids een hard groen-rood schot klemvast. De laatste kans in het derde kwart is voor Yarne. Zijn schot gaat naast.

Het laatste kwart zien we een aantal mooie oranje-zwarte combinaties. In de 49ste minuut van de wedstrijd kopt Arne naar doel na een voorzet van Illiano. De keeper komt gepast tussen. Kort daarop bedient Arne zijn maatje Illiano. Iedereen ziet de bal al over de zijlijn buitengaan, maar met een uiterste inspanning kan Illiano hem toch nog binnenhouden. Hij begint aan een indrukwekkende solo en legt uiteindelijk de bal beheerst naast de keeper in het mandje: 3-1. Enkele minuten later zien we een vlotte combinatie tussen Tibo, Ward, Arne en Illiano, door die laatste opnieuw naast de doelman in de goal gedeponeerd: 4-1.

Meteen de eindstand van een aangename partij voetbal, waarbij iedereen zich perfect van zijn taak kweet. Centrale verdediger Tibo stond weer als een rots in de branding en loste alle moeilijke situaties uiterst kalm en secuur op. Ook Simon liet zich links achteraan geen enkele keer verrassen en lag aan de basis van een aantal mooie combinaties. Bavo liet zien dat hij zowel vooraan als achteraan zijn mannetje kan staan. Dit was meteen ook de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen voor onze ploeg!

12:41 Gepost door Gert in Ploeg Bart 08-09 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.