08-04-09

KV Oostende A - KMSK Deinze TC: 4-2

Een zware dobber zo op het einde van het seizoen. Moeten we dat onze mannen nog aandoen, was de vraag die we ons luidop stelden. Een aanslepend dipje kunnen we het wel noemen, geen vechtlust, geen vertrouwen, gaan we  nog wel voldoende voor een overwinning…? Twijfel en veel vragen de laatste weken in het ploegje van Claude….

Maar het zullen de eerste zomerse zonnestralen wel geweest zijn die onze mannen monter en fit aan de aftrap van een wedstrijd tegen KVO betoverd hebben. Yarno in de spits, Simon en Andres op links, Arne en Francis op rechts, Thibeau centraal en nieuwkomer Jens als laatste man juist voor gelegenheidskeeper Stef, dat was de start opstelling. Siel en Delano zaten samen met nieuwkomer Yentl op de bank. 

Druk van KVO voor ons doel wisselde zich in een snel tempo af met doorbraken van onze mannen tot voor het doel van de tegenstander. Op links zorgden Andres en Simon voor enkele spannende momenten. Onze verdediging kon enkele mooie aanvallen tijdig afweren, maar er waren ook de spectaculaire reddingen van keeper Stef die de 0 op het bord kon houden. Juist voor de rust echter zagen we de bal toch tegen de netten vliegen: 1-0 na een corner.

Geen hangende kopjes na de rust, maar strijdlustige leeuwen kwamen uit de kleedkamers. Zelfs in de eerste minuut kon Thibeau op aangeven van Jens de gelijkmaker binnentrappen: 1-1. Een kleine twee minuten later kwamen we zelfs op voorsprong via een voorzet van Yentl en de treffer van Delano: 1-2. En inderdaad beste Oostendenaren, we juichten alsof onze ploeg de wereldbeker had gewonnen, en terecht,  want het deed deugd om onze mannen na enkele moeilijke weken zo nog eens te zien spelen. We are back in the game…

Oostende was op achtervolgen aangewezen. Zelfs de scheidsrechter hielp een beetje in die achtervolging. Alles op onze speelhelft werd gefloten, tot zelfs een schouderduwtje toe. Met een hoge en verre vrije trap werd de 2-2 al vlug werkelijkheid. We zagen nog een actie van Thibeau en Francis net naast doel eindigen en Stef moest nog een redding uit zijn mouwen schudden. Yentl kwam alleen voor doel, maar trapte boven de doellat. Oostende kon nog twee maal scoren, eenmaal kon de spits bijna met de bal tot in ons doel lopen en net voor affluiten konden ze ons nog pakken op de counter: 4-2.


Wij onthouden vooral de overgave waarmee we speelden, terug met inzet en vechtlust en zo’n score tegen het sterke KVO is zeker geen schande, integendeel… Volgende week gaan we voor de overwinning.

KMSK Deinze speelde met: Yarno, Francis, Simon, Siel, Arne, Thibeau, Andres, Delano en Stef in de goal. En twee nieuwkomers: Yentl en Jens.


(Verslag: Geert)

08:56 Gepost door Gert in Ploeg Claude 2008 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.