08-04-09

KV Oostende A - KMSK Deinze TC: 4-2

Een zware dobber zo op het einde van het seizoen. Moeten we dat onze mannen nog aandoen, was de vraag die we ons luidop stelden. Een aanslepend dipje kunnen we het wel noemen, geen vechtlust, geen vertrouwen, gaan we  nog wel voldoende voor een overwinning…? Twijfel en veel vragen de laatste weken in het ploegje van Claude….

Maar het zullen de eerste zomerse zonnestralen wel geweest zijn die onze mannen monter en fit aan de aftrap van een wedstrijd tegen KVO betoverd hebben. Yarno in de spits, Simon en Andres op links, Arne en Francis op rechts, Thibeau centraal en nieuwkomer Jens als laatste man juist voor gelegenheidskeeper Stef, dat was de start opstelling. Siel en Delano zaten samen met nieuwkomer Yentl op de bank. 

Druk van KVO voor ons doel wisselde zich in een snel tempo af met doorbraken van onze mannen tot voor het doel van de tegenstander. Op links zorgden Andres en Simon voor enkele spannende momenten. Onze verdediging kon enkele mooie aanvallen tijdig afweren, maar er waren ook de spectaculaire reddingen van keeper Stef die de 0 op het bord kon houden. Juist voor de rust echter zagen we de bal toch tegen de netten vliegen: 1-0 na een corner.

Geen hangende kopjes na de rust, maar strijdlustige leeuwen kwamen uit de kleedkamers. Zelfs in de eerste minuut kon Thibeau op aangeven van Jens de gelijkmaker binnentrappen: 1-1. Een kleine twee minuten later kwamen we zelfs op voorsprong via een voorzet van Yentl en de treffer van Delano: 1-2. En inderdaad beste Oostendenaren, we juichten alsof onze ploeg de wereldbeker had gewonnen, en terecht,  want het deed deugd om onze mannen na enkele moeilijke weken zo nog eens te zien spelen. We are back in the game…

Oostende was op achtervolgen aangewezen. Zelfs de scheidsrechter hielp een beetje in die achtervolging. Alles op onze speelhelft werd gefloten, tot zelfs een schouderduwtje toe. Met een hoge en verre vrije trap werd de 2-2 al vlug werkelijkheid. We zagen nog een actie van Thibeau en Francis net naast doel eindigen en Stef moest nog een redding uit zijn mouwen schudden. Yentl kwam alleen voor doel, maar trapte boven de doellat. Oostende kon nog twee maal scoren, eenmaal kon de spits bijna met de bal tot in ons doel lopen en net voor affluiten konden ze ons nog pakken op de counter: 4-2.


Wij onthouden vooral de overgave waarmee we speelden, terug met inzet en vechtlust en zo’n score tegen het sterke KVO is zeker geen schande, integendeel… Volgende week gaan we voor de overwinning.

KMSK Deinze speelde met: Yarno, Francis, Simon, Siel, Arne, Thibeau, Andres, Delano en Stef in de goal. En twee nieuwkomers: Yentl en Jens.


(Verslag: Geert)

08:56 Gepost door Gert in Ploeg Claude 2008 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-04-09

KMSK Deinze TB - KV Oostende B: 4-1

Op alweer een mistige zondagochtend in de Brielmeersen geven we het sympathieke KV Oostende B partij, een tegenstander die altijd garant staat voor een aangename, spannende en gelijkopgaande partij voetbal. Dat zal zich vandaag vertalen in een wedstrijd die voor een groot deel op het middenveld wordt beslecht. De eerste vijf minuten noteren we niet meteen een grote kans. Beide ploegen houden elkaar in evenwicht. In de zesde minuut kan Dries L doorbreken, maar hij stuit op de keeper. Een minuutje later zorgt Illiano voor de assist en kan Yarne de score openen: 1-0. Illiano zelf besluit kort daarop ook nog eens op de doelman. Ook Oostende zorgt voor het nodige gevaar en Ids moet bij een aantal snelle tegenaanvallen alles uit de kast halen om zijn netten schoon te houden.

In de tiende minuut moeten zowel Jens als Dries na een ongelukkige (en onvrijwillige) fase naar de kant voor verzorging. Dat maakt dat uw verslaggever-afgevaardigde de laatste minuten van het eerste kwart en de eerste vijf minuten van het tweede kwart niet heeft gezien. Nadat ik het verbandkistje weer heb opgeborgen, hoor ik dat het inmiddels 1-1 staat, na een wat ongelukkige own-goal van onze kant. Kort daarop kunnen Jens en Dries hun plaats op het veld gelukkig weer innemen. Voor de rust wordt er niet meer gescoord.

Bij het begin van het derde kwart laat onze U10 zich niet afleiden door de karavaan van de Ronde van Vlaanderen, die met veel lawaai langs de jeugdterreinen passeert. Terwijl toekomstig winnaar Stijn Devolder langsfietst, kopt Ward een corner perfect binnen: 2-1. Twee minuten later verstuurt Jens een mooie voorzet vanop rechts, de kopbal van Arne wordt in corner verwerkt. In de achtste minuut is Dries opnieuw door. Hij kapt zijn tegenstander uit, maar besluit naast de goal. Jens verstuurt een knap schot vanuit de tweede lijn, maar de doelman is bij de pinken. Ondertussen voetbalt Oostende aardig mee. Drie minuten voor het einde van het derde kwart pakt Ids een hard groen-rood schot klemvast. De laatste kans in het derde kwart is voor Yarne. Zijn schot gaat naast.

Het laatste kwart zien we een aantal mooie oranje-zwarte combinaties. In de 49ste minuut van de wedstrijd kopt Arne naar doel na een voorzet van Illiano. De keeper komt gepast tussen. Kort daarop bedient Arne zijn maatje Illiano. Iedereen ziet de bal al over de zijlijn buitengaan, maar met een uiterste inspanning kan Illiano hem toch nog binnenhouden. Hij begint aan een indrukwekkende solo en legt uiteindelijk de bal beheerst naast de keeper in het mandje: 3-1. Enkele minuten later zien we een vlotte combinatie tussen Tibo, Ward, Arne en Illiano, door die laatste opnieuw naast de doelman in de goal gedeponeerd: 4-1.

Meteen de eindstand van een aangename partij voetbal, waarbij iedereen zich perfect van zijn taak kweet. Centrale verdediger Tibo stond weer als een rots in de branding en loste alle moeilijke situaties uiterst kalm en secuur op. Ook Simon liet zich links achteraan geen enkele keer verrassen en lag aan de basis van een aantal mooie combinaties. Bavo liet zien dat hij zowel vooraan als achteraan zijn mannetje kan staan. Dit was meteen ook de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen voor onze ploeg!

12:41 Gepost door Gert in Ploeg Bart 08-09 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |