02-05-09

KMSK Deinze TC wint tornooi van Eine

De U10 TC is het seizoen in schoonheid geëindigd, met een overwinning in het tornooi van Eine. Onze jongens wonnen al hun wedstrijden, incasseerden maar één tegengoal en rekenden in de halve finale af met de grootste favoriet voor de eindzege: eersteklasser Zulte-Waregem.


Olsene - KMSK Deinze (0-2)

De eerste kans van de eerste voorrondewedstrijd, tegen het rood-zwarte Olsene, is voor Delano. Deinze oefent constant druk uit. Een schot van Francis, volgend op een corner, gaat hoog over. Thibeau ziet zijn schot net boven de winkelhaak over gaan. In de achtste minuut kan Lorenzo de score openen. Hij tikt attent binnen nadat een afgeblokt schot voor zijn voeten belandt: 0-1.

De tweede helft begint met een schot van Arne tegen de lat. Na een mooie aanval ziet nieuwkomer Jordy zijn schot afgeblokt. Een paar minuten later besluit Yarno op de keeper van Olsene. Drie minuten voor tijd een mooie actie op links van Jordy. Hij levert een perfecte voorzet af en Delano twijfelft niet: 0-2, meteen ook de eindstand.


Sparta Petegem - KMSK Deinze (1-2)

De volgende voorrondewedstrijd is tegen de groen-zwarte buren uit Petegem. De wedstrijd gaat mooi over en weer, met verzorgd voetbal aan beide kanten. Na twee minuten gaat een schot van Delano net naast de linkerpaal. Thibeau waagt ook zijn kans, maar de Petegemse doelman boktst de bal in corner. Simon kopt de hoekschop naast. Jordy laat zich ook nog opmerken met enkele acties. Petegem doet goed mee en versiert een aantal hoekschoppen, maar doelman Ids laat zich niet verrassen.

Het duurt tot twee minuten na de rust voor Deinze de score kan openen. Na een mooie actie met voorbereidend werk van onder meer Simon en Lorenzo, scoort Jordy zijn eerste doelpunt voor oranje-zwart: 0-1. De volgende minuten gaat het spel snel over en weer, zonder dat beide ploegen echt gevaarlijk zijn. Drie minuten voor tijd zien we de mooiste actie van de wedstrijd: een snel uitgevoerde één-twee tussen Francis en Delano, waarna Francis afwerkt met een prachtig schot dat de keeper kansloos laat: 0-2. Vlak voor tijd scoort Petegem nog de verdiende eerredder, hoewel er heel wat overredingskracht van de begeleiders van Deinze (!) nodig is om de scheidsrechter ervan te overtuigen dat Petegem weldegelijk heeft gescoord, maar dat er een gat in het net zit waardoor de bal zijn weg haast onverstoord heeft verdergezet.


Halve finale: KMSK Deinze - Zulte-Waregem (3-0)

In de halve finale wacht de reekswinnaar van groep D: Zulte-Waregem. Het eerste gevaar komt van oranje-zwart. Een schot van Arne gaat naast. In de tweede minuut zien we een snel uitgevoerde en gevaarlijke tegenaanval van Waregem. Ids komt uit, heeft de hoek goed verkleind en de bal gaat nipt naast. Daarna is het Jordy die zich nog een paar keer laat opmerken, maar zijn pogingen gaan naast of stuiten op de doelman. In de zevende minuut moet Arne eventjes naar de kant voor verzorging. De vrije trap die daar op volgt, gaat in het zijnet. Onze jongens oefenen nu duidelijk druk uit en krijgen een reeksje van drie opeenvolgende corners. Een oranje-zwart schot gaat via de vuist van de keeper tegen de paal. Het is maar uitstel van executie, want een minuutje voor de rust kan Jordy de verdiende 1-0 scoren.

Na de rust komt Zulte-Waregem gevaarlijk opzetten. Ids moet op een hard schot al zijn kunsten tonen om de gelijkmaker te voorkomen. Het spel gaat nu over en weer, tot Delano met een mooi afstandsschot de voorsprong kan verdubbelen: 2-0. Kort daarop kan Lorenzo na een mooie combinatie de 3-0 op het bord zetten. Onze U10 speelt nu de wedstrijd probleemloos uit en plaatst zich na de derde opeenvolgende overwinning voor de finale.


Finale: KMSK Deinze - Eendracht Houtem (4-0)

Waarschijnlijk hebben de verdienstelijke jongens van Houtem al veel gegeven in de eerste wedstrijden, want ze lijken in de finale wat door hun beste krachten heen te zitten. Van in de eerste minuut is er veel druk van Deinze, met onder andere pogingen van Jordy en Yarno. Na een minuut of vijf zet Jordy zich door op rechts en schiet overhoeks binnen: 1-0. Een mooi schot van Arne gaat over en vlak voor de rust kan Thibeau met een knap schot de 2-0 laten optekenen.

Hetzelfde spelbeeld in de tweede helft. Arne besluit nipt over na een voorzet van Jordy. Diezelfde Jordy treft nog eens de lat, de bal springt tot bij Arne, die met een mooie halve omhaal de 3-0 scoort. Met een hard schot centraal in het doel, zet Jordy de 4-0 eindstand op het bord.

Mooi voetbal en veel inzet bezorgde onze U10 een verdiende tornooi-overwinning. Met zichtbaar genoegen mochten ze achteraf voor de ouders pronken met de mooie trofee.

KMSK Deinze speelde dit tornooi met: Francis, Simon, Yarno, Arne, Thibeau, Delano, Lorenzo, Jordy, en Ids in doel.

eine beker1

21:04 Gepost door Gert in Ploeg Claude 2008 | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |