07-04-09

KMSK Deinze TB - KV Oostende B: 4-1

Op alweer een mistige zondagochtend in de Brielmeersen geven we het sympathieke KV Oostende B partij, een tegenstander die altijd garant staat voor een aangename, spannende en gelijkopgaande partij voetbal. Dat zal zich vandaag vertalen in een wedstrijd die voor een groot deel op het middenveld wordt beslecht. De eerste vijf minuten noteren we niet meteen een grote kans. Beide ploegen houden elkaar in evenwicht. In de zesde minuut kan Dries L doorbreken, maar hij stuit op de keeper. Een minuutje later zorgt Illiano voor de assist en kan Yarne de score openen: 1-0. Illiano zelf besluit kort daarop ook nog eens op de doelman. Ook Oostende zorgt voor het nodige gevaar en Ids moet bij een aantal snelle tegenaanvallen alles uit de kast halen om zijn netten schoon te houden.

In de tiende minuut moeten zowel Jens als Dries na een ongelukkige (en onvrijwillige) fase naar de kant voor verzorging. Dat maakt dat uw verslaggever-afgevaardigde de laatste minuten van het eerste kwart en de eerste vijf minuten van het tweede kwart niet heeft gezien. Nadat ik het verbandkistje weer heb opgeborgen, hoor ik dat het inmiddels 1-1 staat, na een wat ongelukkige own-goal van onze kant. Kort daarop kunnen Jens en Dries hun plaats op het veld gelukkig weer innemen. Voor de rust wordt er niet meer gescoord.

Bij het begin van het derde kwart laat onze U10 zich niet afleiden door de karavaan van de Ronde van Vlaanderen, die met veel lawaai langs de jeugdterreinen passeert. Terwijl toekomstig winnaar Stijn Devolder langsfietst, kopt Ward een corner perfect binnen: 2-1. Twee minuten later verstuurt Jens een mooie voorzet vanop rechts, de kopbal van Arne wordt in corner verwerkt. In de achtste minuut is Dries opnieuw door. Hij kapt zijn tegenstander uit, maar besluit naast de goal. Jens verstuurt een knap schot vanuit de tweede lijn, maar de doelman is bij de pinken. Ondertussen voetbalt Oostende aardig mee. Drie minuten voor het einde van het derde kwart pakt Ids een hard groen-rood schot klemvast. De laatste kans in het derde kwart is voor Yarne. Zijn schot gaat naast.

Het laatste kwart zien we een aantal mooie oranje-zwarte combinaties. In de 49ste minuut van de wedstrijd kopt Arne naar doel na een voorzet van Illiano. De keeper komt gepast tussen. Kort daarop bedient Arne zijn maatje Illiano. Iedereen ziet de bal al over de zijlijn buitengaan, maar met een uiterste inspanning kan Illiano hem toch nog binnenhouden. Hij begint aan een indrukwekkende solo en legt uiteindelijk de bal beheerst naast de keeper in het mandje: 3-1. Enkele minuten later zien we een vlotte combinatie tussen Tibo, Ward, Arne en Illiano, door die laatste opnieuw naast de doelman in de goal gedeponeerd: 4-1.

Meteen de eindstand van een aangename partij voetbal, waarbij iedereen zich perfect van zijn taak kweet. Centrale verdediger Tibo stond weer als een rots in de branding en loste alle moeilijke situaties uiterst kalm en secuur op. Ook Simon liet zich links achteraan geen enkele keer verrassen en lag aan de basis van een aantal mooie combinaties. Bavo liet zien dat hij zowel vooraan als achteraan zijn mannetje kan staan. Dit was meteen ook de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen voor onze ploeg!

12:41 Gepost door Gert in Ploeg Bart 08-09 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-03-09

Olympique Charleroi - KMSK Deinze TB: 0-1

Na een lange bus- of autorit en veel te vroeg opstaan, komen we rond 9 uur toe aan de sportaccommodatie van Olympique, in een industriële uithoek van het op zich al grauwe Charleroi. Gelukkig schijnt er een uitbundige lentezon om toch nog voor een beetje kleur te zorgen.

Het is opnieuw aanpassen aan de fysieke stijl van de tegenstander, met bewonderenswaardig veel inzet maar jammer genoeg ook veel geduw, getrek en (soms te) stevig spel. Arne is vandaag de geknipte centrale verdediger, die zich niet opzij laat zetten door de Waaltjes. Bavo mag starten op de "10". Ward en Dries spelen respectievelijk links en rechts vooraan, Yarne en Jens achteraan. Ids mag in doel proberen om zijn netten schoon te houden.

Het eerste gevaar komt er in de tweede minuut, maar de poging van Ward strandt op de keeper. Meteen daarna mag die Karolingische doelman een blauwe keeperstrui van Deinze aantrekken, want met zijn oranje-zwarte uitrusting lijkt hij wel héél erg op een veldspeler van onze U10. De strijd speelt zich vooral af op het middenveld, met weinig uitgespeelde kansen aan beide kanten. In de zevende minuut breekt Charleroi uit, maar het schot van de Karolingers spat uit elkaar op de paal. Bij een volgende Waalse uitbraak spurt Ids uit zijn doel en kan hij met de voet de bal ontfutselen van de doorgebroken spits. Jens stuurt Dries de diepte in, maar die botst op de keeper. In de twaalfde minuut zien we toch eens een mooie voetballende combinatie, maar het schot van Illiano gaat over de dwarslat. Kort daarop een vlotte combinatie tussen Ward en Dries, maar een verdediger kan de poging van Dries nog op de lijn wegwerken. Vlak voor de eerste rust hebben wij dan weer het geluk aan onze zijde, als een aanvaller van Charleroi onbegrijpelijk mist voor een lege goal.

Het tweede kwart neemt Tibo plaats op de "10" en neemt Simon zijn vertrouwde stek links achteraan weer in. De eerste twaalf minuten van het tweede kwart zijn gemakkelijk samen te vatten: veel strijd, weinig gevaar. "Bijzonder stevig spel van Charleroi", staat in mijn notities. Dat leidt drie minuten voor de rust tot een vrije trap voor onze U10. Jens legt af tot bij Illiano, maar zijn schot belandt in de muur, die van de scheidsrechter wel héél erg dicht mag staan. Het is het sein voor Deinze om nog een paar keer gevaarlijk te zijn, onder meer met een schot van Illiano, gepareerd door de keeper. Illiano besluit nog eens nipt naast, na mooi voorbereidend werk van Bavo. Ook Simon ziet een verdienstelijke poging nipt naast gaan.

Na de rust is Deinze de gevaarlijkste ploeg, wat leidt tot een aantal hoekschoppen. Ook Tibo steekt nog eens de neus aan het venster, met een schot in de armen van de doelman. Na een minuut of negen verstuurt Illiano een perfecte "kruis"-voorzet van de linkerkant van het veld naar de rechterkant. Het mooie vluchtschot van Bavo gaat over. In de elfde minuut bezorgt Yarne de bal aan Illiano, de doelman duwt de poging in hoekschop. Simon kopt de corner voorlangs. Ook Charleroi breekt nog een paar keer uit, maar Simon en Dries zijn bij de pinken en ook doelman Ids laat zich niet doen door de stevige Walen. Onder meer in de voorlaatste minuut van het derde kwart pareert hij een schot van de Karolingers.

Het laatste kwart begint met een stevig schot van Charleroi, klemvast gepakt door onze keeper. Een minuutje later zet Yarne zich door op links, maar ook de doelman aan de overkant is paraat. Terwijl we deze actie noteren, zien we uit onze ooghoeken hoe een verdediger van Charleroi al voor de tweede keer redding moet brengen op de lijn. In de vijfde minuut strandt een poging van de Walen in de armen van Ids. Onze keeper trapt snel uit tot bij Yarne, die in één tijd verlengt tot bij Ward, die alleen op de keeper mag afgaan. Ward twijfelt niet, maar zijn schot spat via de lat opnieuw het veld in. Tibo is attent gevolgd en met een prachtige trap belandt de bal alsnog tegen de netten: 0-1. Charleroi reageert met veel - laat ons beleefd zeggen - "karakter", wat door de scheidsrechter al de hele wedstrijd op een totaal andere manier wordt geïnterpreteerd dan door trainer Bart. Dat leidt er uiteindelijk toe dat de wedstrijd een paar minuten voor tijd wordt gestaakt.

Wat we vandaag te zien kregen, was niet meteen schitterend combinatievoetbal, maar we moeten al onze spelers feliciteren met de volwassen manier waarop ze met het stevige spel zijn omgegaan.

13:49 Gepost door Gert in Ploeg Bart 08-09 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-02-09

SK Ronse - KMSK Deinze TB: 2 - 12

Om de omstandigheden van de wedstrijd te schetsen volgt eerst een korte geografische omschrijving. Ronse ligt in het hart van de Vlaamse Ardennen. In de heuvels van deze prachtige omgeving wisselen poreuze zandlagen af met ondoordringbare kleilagen. Op de plaatsen waar deze kleilagen "dagzomen" (aan de oppervlakte komen) sijpelt het water uit de grond. De lokale bewoners, ook niet van gisteren, hebben meestal weldoordacht gebruik gemaakt van deze plekken en hebben er bedrijfjes opgericht als Top-bronnen (Brakel) en Straal-bronnen (Maarkedal). In Ronse echter is men op het lumineuze idee gekomen om op een dergelijke plek de voetbalterreinen van het plaatselijke SK aan te leggen. Kortom: het sopte behoorlijk op het modderveld tijdens de derby SK Ronse - KMSK Deinze van zondagochtend...

Ondanks de miserabele omstandigheden slaagt onze U10 erin om voetbal op het doorweekte terrein te leggen dat even sprankelend is als een pas geopende fles Eaulala Bruis. Het begint nochtans slecht. Een vrije trap in ons voordeel wordt door de plaatselijke keeper onschadelijk gemaakt. Een snel uitgevoerde tegenaanval van Ronse volgt en meteen staat de 1-0 op het bord. Onze jongens laten zich niet ontmoedigen en leggen enkele mooie combinaties op de mat, voorlopig zonder echt gevaarlijk te kunnen zijn. Onder meer Jens laat zich opmerken met een prachtig schot, al even mooi weggetikt door de plaatselijke doelman. Op een hoekschop kopt Arne nipt naast en Jens ziet opnieuw een schot onschadelijk gemaakt door de keeper. In de 12de minuut levert Ward vanop rechts de perfecte assist af, zodat Jens de 1-1 tegen de netten kan prikken.

Het tweede kwart begint letterlijk doeltreffend, met een assist van Bavo tot bij Arne die de 1-2 scoort. Enkele minuten later, na een mooie combinatie, probeert Bavo het zelf. Zijn schot stuit op de keeper. In de 22ste minuut kan Ward van dichtbij de 1-3 scoren. De thuisploeg kan nu maar sporadisch meer uit de oranje-zwarte omknelling geraken. In de 23ste minuut speelt Ward Arne aan. Die schudt een paar mooie dribbels én de 1-4 uit zijn mouw. Dries L, die een sterke wedstrijd speelt, ziet een poging net naast gaan. Vlak voor de rust kan Ronse nog eens een gevaarlijke tegenaanval opzetten, maar Ids sprint uit zijn doel, is sneller dan de blauw-rode spits en kan met de voet de bal ontzetten.

In het derde kwart krijgen we een echt oranje-zwart doelpuntenfestijn. Maar daarvoor is eerst een tegengoal nodig. Na een hoekschop voor Ronse raakt de bal maar niet weg, tot hij uiteindelijk tegen onze netten belandt: 2-4. De reactie mag er zijn. Deinze trapt af, de bal komt meteen bij Illiano, die slalomt voorbij alles en iedereen en legt beheerst de 2-5 in doel. Amper twee minuten later speelt Jens opnieuw Illiano aan. Die bezorgt de bal aan Dries L, die zonder aarzelen de 2-6 scoort. Nog eens twee minuten later gaat Arne solo. Zijn voorzet-schot belandt via een rood-blauwe verdediger in doel: 2-7. In de 11de minuut zorgt Dries L voor de assist tot bij Illiano, die zonder mededogen nummer 8 voorbij de Ronsische doelman deponeert.

In het begin van het laatste kwart kan (alweer) Jens na (alweer) een mooie voorzet van Ward de 2-9 aantekenen. Luttele seconden later treft Bavo de lat. Uitstel van executie, want nog altijd in dezelfde minuut scoort Ward via een Ronsenaar de 2-10. Tien minuten voor tijd levert een sterke Yarne een perfecte voorzet af, zodat Ward van dichtbij en deze keer zonder rood-blauwe hulp de 2-11 kan aantekenen. Daarna besluit Illiano nog tot twee keer toe op de keeper, tot uiteindelijk Jens de 2-12 eindstand in het mandje kan leggen.

Onze voorhoede stal vandaag de show, maar ook Ids, Simon en Tibo speelden achteraan een meer dan degelijke partij. Ze lieten zich niet op foutjes betrappen en lagen meer dan eens aan de basis van de vlotte combinaties. Dries DV kon meedoen aan de opwarming, maar vond het verstandiger om niet aan de aftrap te komen. We zijn er zeker van dat we hem heel binnenkort weer aan het werk zullen zien tijdens een wedstrijd.

Iedereen van harte proficiat gewenst met deze mooie prestatie!

15:16 Gepost door Gert in Ploeg Bart 08-09 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-01-09

KMSK Deinze TB - FC Brussels A: 3-4

Op de laatste speeldag voor de winterstop stond voor de derde maal Brussels A op het programma. Met een etentje in het vooruitzicht beloofden onze jongens er alles aan te doen een beresterke partij neer te zetten .
We starten met Ward in de spits en Illiano op rechts. Jens geeft de linkse flank partij met achter hem de immer stevige steun van Simon. Tibo opereert in het middenveld en Arne en Dries nemen respectievelijk centraal en rechts de verdediging waar.
Maar hadden we nog maar net gezegd in de kleedkamer dat ze ver uit trappen en blijkbaar was dit een ingestudeerd nummertje bij hun centeren, want een verre bal komt bijna direct voor Ids en de bal belandt al tegen onze netten: 0-1 voor Brussels. Onmiddellijk hierna beginnen wij te combineren met in de 2’ en 3’ Illiano op het voorplan. In de 5’ vrije trap Brussels die Tibo onderschept. Hij lanceert mooi Ward die perfect de keeper omzeilt en zo de 1-1 tegen de netten prikt. Ook in de 7’ is Ward attent en kan hij een bal die voor het doel van Brussels blijft hangen in één tijd op de schoen nemen om zo knap de 2-1 op de bordjes te plaatsen (mijn wapperende blaadjes eigenlijk). Ook in verdediging zetten Arne en Simon hun beste beentje voor, met een sterke verdediging op Moussa die niet veel kan beginnen. Ook op lange ballen anticiperen we verder goed.We speelden dan ook een uitstekend eerste kwart.

In het tweede kwart beginnen we terug goed, met acties gestart vanuit de achterlinie. In de 2’ zien we een mooie aanval via Bavo (rechtsvoor) naar Ward en de inmiddels ingevallen Yarne (op links voor). Toch zet Brussels ons iets meer onder druk, met ook  verschillende aanvallen na elkaar, maar die leveren telkens niets op. De stand blijft dan ook 2-1 wanneer we de kleedkamers opzoeken.

In het derde kwart krijgen we hetzelfde scenario als in het begin van de wedstrijd met de verre bal, maar Arne kan hem op tijd wegkoppen .32’ corner voor ons na actie op rechts van Illiano. Het spel gaat verder op en neer zonder dat er enige verandering in de score komt.

In het vierde kwart starten we terug knap, via acties van Illiano en  ja hoor in de 49’ krijgen we een mooi schot van Illiano dat binnengaat: 3-1 . Nu volgt nog een spannend slot waarin we jammer genoeg de duimen moesten leggen, want Brussels komt eerst op 3-2 waarna de uitstekende leidende ref een fout op Jens voor ons doel laat voorbijgaan en ze hier dan de 3-3 kunnen maken.Dit ware dan ook een mooie en verdiende uitslag geweest, maar een foutje van onze keeper die tot dan een schitterende partij speelde, geeft dan toch aanleiding tot de uiteindelijke 3-4. Maar niet getreurd, we speelden een inderdaad een  beresterke partij die een mooie afsluiter van onze heenronde was en waarin we duidelijk de evolutie van al onze jongens konden aanschouwen.
Welgezind gingen we dan ook naar ons afsluitend etentje… met de gekende gevolgen de dag nadien…


(Verslag: Patricia)

21:34 Gepost door Gert in Ploeg Bart 08-09 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

KMSK Deinze TB - KV Oostende B: 2-2

Speelden voor Deinze: Ward, Arne, Dries L, Yarne, Stef, Illiano, Simon, Tibo, Bavo en Jens

Op zondag 14/12 moest er met de U10 Bart tegen Oostende B aangetreden worden.
Gelukkig was de bittere koude en ijsvorming op het terrein van de dagen ervoor verdwenen.
Van bij de start gingen we meteen goed combineren en waren we voortdurend in de aanval. Reeds in de 2’ kregen we een mooie actie van Illiano op links, gevolgd door een goede voorzet maar de bal ging juist voorlangs naast. Zo noteerde ik verder aan de lopende band mooie acties, echter zonder doelpunt als beloning. Oostende ging enkel voor de counter en zo ook in de 10’: eerste kans Oostende en ja hoor:0-1. Onze jongens lieten de moed niet zakken en gingen op zoek naar het verlossende eerste doelpunt. In de 12’ zagen we een schot op doel van Arne, gevolgd door enkele corners in ons voordeel. In de laatste minuut nog een prima voorzet op doel van Illiano, maar het ontbrak Jens net aan kracht om de bal die in de goede richting ging achter de doellijn te krijgen. De stand na het eerste kwart bleef dan ook 0-1.

Ook in het tweede kwart gingen we onmiddellijk in de aanval met van in het begin een trap op doel van Illiano, maar naast. Dan 2’ mooie combinatie van Tibo naar Simon die de bal naar Arne past en die steekt op zijn beurt door naar Illiano, maar alweer nipt naast. 3’ pas van Arne naar Bavo en schot, maar de keeper redt en zet om in corner . Weerom krijgen we het deksel op de neus, want hoewel Oostende nog niet was over geweest maken ze in 23’ toch de 0-2. We zetten toch door en krijgen verschillende kansen die ofwel nipt naast ofwel door de keeper worden ontzet. Dan eindelijk in 29’ een mooie actie van Illiano op rechts die mooi Bavo aanspeelt en die werkt koel af door hem netjes naast de keeper te schuiven: 1-2 en zo gaan we de rust in.

Na de rust tappen we uit hetzelfde vaatje en krijgen we diverse kansen en mooie combinaties, maar ook hier blijven de doelpunten uit. Zelfs onze achterhoede komt geregeld mee naar voor ,met in de 13’ Simon die mooi doorgaat op links en mooi schiet, maar net naast besluit. Onze verdediging staat op punt en we krijgen geen doelpunten van Oostende.

In het laatste kwart gaan we dan ook op zoek naar de gelijkmaker. Reeds in de 47’ pas van Illiano naar Yarne op de paal en buiten doel. In de 49’ geeft Arne de bal mee aan Yarne die voorzet, maar de keeper redt en in de rebound lanceert Jens een mooi schot nipt over.We krijgen ook nog een corner en een schot op doel. In de 13’ goed werk van Illiano: pas naar Arne die doorpast naar Yarne, die op zijn beurt voorzet naar Jens. Die bezorgt de bal weer aan Illiano en goal: 2-2.Waarna we nog enkele schitterende kansen krijgen, maar toch niet meer kunnen afwerken . We zagen deze zondagmorgen dan ook mooi voetbal met tal van kansen en toch nog een goed resultaat. Met dank ook aan de supporters en in het bijzonder ook Dries De Vrieze, die we hopelijk terug in de rangen mogen verwelkomen na de winterstop.

(verslag: Patricia)

21:25 Gepost door Gert in Ploeg Bart 08-09 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-12-08

KMSK Deinze TB wint toernooi in Aalter

Wedstrijd 1: KMSK - Zwijnaarde   7 - 0
Een walk-over van onze jongens die de tegenstander compleet tegen het eigen doel drukten, zodanig dat zij niet over de middellijn raakten.
Kans na kans kreeg KMSK, maar aanvankelijk wou de bal er niet in. Toen het eerste verlossende doelpunt viel, stond de trein pas echt goed op de rails en vielen de goals snel na elkaar tot een uiteindelijke eindscore van 7 - 0. Een vlotte overwinning met doelpunten van Ward (2x), Bavo (2x), Tibo (1x), Illiano (1x) en Simon (1x).

Wedstrijd 2: SK Bellem - KMSK  0 - 6
Een iets moeilijkere aanvangsfase van onze jongens dan bij de vorige wedstrijd, maar de enkele malen dat de tegenstander kon oprukken en dreigde gevaarlijk te worden, was er nog altijd Tibo die een uitmuntend tornooi speelde en alles opkuiste waar er diende opgekuist te worden. Voor de rest hetzelfde verhaal van de vorige partij, toen het eerste doelpunt gevallen was waren onze jongens gelanceerd en werd er toch nog vlot gescoord. Eindstand: 0 - 6 . Doelpunten van Ward (2x), Illiano (2x),Yarne (1x) en Bavo (1x).

Wedstrijd 3: KMSK - Zulte-Waregem  3 - 2
Opnieuw bleken we de betere ploeg te zijn met algauw een doelpunt van Ward. De tegenstander stond constant onder druk door het sterke voetbal dat onze jongens lieten zien, maar toch scoorde Zulte - Waregem 2x na evenveel scherp opgezette counters, de eerste maal dat we op achtervolgen aangewezen waren op dit toernooi. Niet getreurd echter, de scheve situatie werd algauw rechtgezet met doelpunten van Yarne en Bavo. Eindstand 3 - 2 en een plaats in de finale waar onze opponent weer een eerste nationaler bleek te zijn, met name Roeselare.

FINALE: KMSK - Roeselare  3 - 1
Een boeiende wedstrijd diende zich aan tegen een sterke tegenstander die eveneens al zijn wedstrijden gewonnen had. Ward scoorde snel zijn zesde goal van het toernooi in een evenwichtigere wedstrijd dan de voorgaande. Niet zo heel veel later kwam Roeselare terug op gelijke hoogte. KMSK stak een tandje bij en nogmaals bleken onze jongens iets sterker te zijn dan de tegenpartij. Het lichte overwicht werd vertaald in 2 doelpunten die een onoverbrugbare kloof bleek te zijn voor Roeselare. Deze goals werden gescoord door Bavo en Illiano. Eindstand: 3 - 1.

We speelden met: Ids en Stef (onze beide doelmannen die feilloos hun doel verdedigden), Ward, Yarne, Bavo, Illiano, Tibo, Simon en Jens die zelf niet scoorde vandaag, maar wel liet scoren.

(Verslag: Thierry, die nog eens bijsprong als afgevaardigde)

 

14:59 Gepost door Gert in Ploeg Bart 08-09 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-12-08

KMSK Deinze TB - O. Charleroi: 6-1

 

Zondagmorgen 10u30 speelden we thuis tegen Charlerloi en we hadden nog iets recht te zetten uit de heenpartij, die we verloren met 3-7 tegen een weliswaar sterke tegenstander, maar waar we wel een slechte start kenden.

De weergoden waren ons ook deze morgen niet goed gezind en het was nu niet alleen de kou zoals vorige week, het was ook nog eens behoorlijk nat.

Toch startten we goed en vol overtuiging aan onze partij, een beetje geholpen door de tegenstander want na 3’ stond de 1-0 al op de bordjes (allee op mijn al gedeeltelijk doorweekt blaadje). Na een vrije trap van Illiano werkte een Charlerloispeler hem namelijk in zijn eigen doel. Hierna waren wij gelanceerd en volgden verschillende mooie aanvallen, met enkele corners als gevolg zoals steeds mooi gegeven door Illiano. Jammer genoeg volgde hier niet onmiddellijk een doelpunt uit. Ook Charlerloi liet zich niet onbetuigd en in 10’ moest Stef er een mooi schot op doel uithalen. Jammer genoeg stak onze tegenstrever er in trekken en opvallend duwen bovenuit, de meeste fouten werden echter ten gepaste tijde door de ref gefloten en zo kon in de twaalfde minuut een vrije trap genomen door Illiano door Bavo worden binnen gekopt: 2-0. Dan volgt een mooie actie opgezet van Jens tot bij Yarne, maar de bal gaat naast. In de laatste minuut terug corner en nu was het Tibo die de bal kon binnen koppen: 3-0.

In het 2de kwart wordt het vechtvoetbal van Charlerloi voortgezet, maar toch slagen we er in af en toe mooi voetbal te brengen en dit dikwijls na goed uitvoetballen van onze achterlinie Arne, Simon en Bavo. Zo ook in de 10’ lanceert Simon van op links Ward, die een verdediger en de keeper mooi omzeilt en zo de 4-0 neerzet. Even later weer een actie van Ward, die de bal net naast het doel trapt maar Bavo is heel goed gevolgd aan de tweede paal en kan de bal net binnen schuiven: 5-0. Met deze stand gaan we dan ook de rust in.

Terug opgewarmd en een beetje gedroogd verschijnen onze jongens terug op veld en wordt de aftrap gegeven . Charlerloi start de eerste aanval en als wij de bal recuperen en in de aanval gaan fluit tot onze verbazing de ref af… De keeper van de tegenpartij stond namelijk nog niet in zijn doel en kwam juist het veld opgelopen… Hilariteit alom. Ook in dit kwart enkele goede combinaties, waarbij er één een mooi doelpunt oplevert: via het centrum achteraan ging de bal naar links naar Simon, die mooi doorsteekt naar Yarne die op zijn beurt Tibo in het midden aanspeelt. Die schakelt zijn man uit en past perfect op Illiano, deze werkt feilloos af met een knap schot waar de keeper machteloos tegenover staat. Maar dan is het hek van de dam voor Charlerloi. Het blijft niet alleen bij duwen en trekken, maar ook herhaaldelijk vuil natrappen behoort tot hun acties. Als de trainer van de tegenpatrij dit dan nog “c’est du football” en “c’est normale” noemt, geraken zowel onze trainer als supporters behoorlijk geïrriteerd.

In het laatste kwart kwam Charlerloi massaal opzetten voor ons doel en werd het veld alsmaar moeilijker bespeelbaar. Arne en Simon en Dries deden hun uiterste best, maar toch moesten we een tegendoelpunt toestaan. Ook mijn blaadjes waren stilaan helemaal doorweekt en niet meer beschrijfbaar. Al bij al een knappe en bijwijlen harde partij van onze U10 die we meer dan verdiend met 6-1 winst afsloten.

(Verslag: Patricia) 

22:50 Gepost door Gert in Ploeg Bart 08-09 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |